I år gjennomføres det over 4000 privatisteksamen. Til sammen er dette Vest-Agder sin største "skole" med 1800 elever. Vårens eksamen gjennomføres i perioden 21. mai til og med 5. juni.

I Kristiansand har Vipers måtte vike plass når flere hundre kandidater daglig fyller Aquarama. I tillegg til privatistene, gjennomføres det også eksamen for elever ved Tangen videregående skole  og Kvadraturen skolesenter i den store hallen.

Fredag 25. mai er det norsk hovedmål som står på programmet. Et obligatorisk fag for alle på Vg3.Årets oppgaver har et nyhetsfokus, forklarere Mats Nesmann fra eksamenskontoret i Vest-Agder. Han sørge for at alt går riktig for seg.  Tema for oppgaven vet kandidatene nok ikke i det de på slaget kl. 8.30 strømmer inn i hallen for å finne sin plass. Et kobbel av vakter skal sørge for at alt går riktig for seg.

Mange tar eksamen fordi de trenger å forbedre en karakter eller mangler et fag. Men andre går opp som privatister fordi de ønsker å ta flere fag eller ta fag tidligere enn normert praksis.

-Jeg tar norsk i år, for å kunne frigi tid i 3. klasse til flere realfag, sier Trond Hauklien. Han har valgt å ta både nynorsk og bokmål. Norsk muntlig eksamen er allerede gjennomført. Han virker både opplagt og konsentrert i det vi forlater han og de om lag 400 andre kandidatene. Vi ønsker alle lykke til!

 

 

av Macdonald, Cheryl, publisert 25. mai 2018 | Skriv ut siden

4000 Privatist Eksamen

4000 Privatist Eksamen

4000 Privatist Eksamen
Trond Hauklien Klar Til Å Ta Eksamen

Trond Hauklien Klar Til Å Ta Eksamen

Trond Hauklien Klar Til Å Ta Eksamen
400 Tar Eksamen Paa Samme Tid

400 Tar Eksamen Paa Samme Tid

400 Tar Eksamen Paa Samme Tid

Siste fra Utdanning

 • Klimautbedring På Byremo Vgs Jan Telhaug
  av jto, 16.08.18

  Store positive klimatiltak gjennomført på Byremo videregående skole

  Les mer
 • Reinhartbygget
  av jto, 20.06.18

  Fylkeskommunen kjøper Reinhardt-bygget i Kristiansand sentrum

  Les mer
 • Sanafondet Mottar Gavesjekk Fra Elever På Kvadraturen Skolesenter
  av jto, 01.06.18

  Gavesjekk til Stiftelsen Sana fra elevene på Kvadraturen skolesenter

  Les mer