I går ble åpningen av Fagskolen i Kristiansand sine nye lokaler markert. Det skjedde i lokalene hvor Handelhøgskolen BI holdt til tidligere på Kjøita. - Jeg håper dere ser frem til noen spennende år, hvor Fagskolen i Kristiansand fortsetter den positive utviklingen. Jeg føler meg trygg på at dere som ansatte og alle elevene vil trives godt i disse nye lokalene, sa fylkesordfører Terje Damman da han foretok den formelle åpningen av skolelokalene.

Fylkesordføreren viste til bakgrunnen for at fagskolen nå er flyttet fra Kvadraturen skolesenter. -Som kjent har det vært nødvendig å løse utfordringer med ventilasjonsanlegget på Kvadraturen skolesenter, noe som gjør at større deler av lokalene må stenges mens anlegget blir oppgradert. Så da Kvadraturen skolesenter i tillegg trengte mer plass til sin videregående undervisning, var det en løsning å flytte Fagskolen Kristiansand til et eget sted. Da var det viktig å finne lokaler som lå i nærheten av skolesenteret slik at tilknytningen til Kvadraturen skolesenter kunne holdes sterk. Samtidig måtte lokalene være av god kvalitet og kunne romme det brede tilbudet av fag som fagskolen tilbyr. Derfor er vi veldig fornøyde med løsningen som er kommet på plass, frem til 2020.

Damman betegnet lokalene i Kjøita 21 som fine og moderne lokaler. De ligger sentralt til i nærheten av Kristiansand sentrum, og de er det lett å komme med både kollektivtrafikk og bil. -Siden Handelhøgskolen BI hadde tilhold her tidligere, er det ingen tvil om at lokalene er velegnet til undervisning.

Kjøita 21 rommer 15 klasserom, med tilhørende grupperom og tilgang på kantine. Videre er det to større auditorier som er disponible, med henholdsvis 120 og 220 seter. Og sist, men ikke minst, laboratorier og egne skipssimulatorer som er på plass fra 2018.

Les hva fagskolen selv skriver om åpningen: http://fagskolen.vaf.no/om-skolen/kjoeita/

 

 

 

 

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 19. oktober 2017 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Klasseromsundervisning
  av jto, 14.09.18

  Mer enn hver femte nordmann på skolebenken

  Les mer
 • Byremo Videregående Skole 2018
  av jto, 11.09.18

  Byremo videregående skole er nominert til dronning Sonjas skolepris 2018

  Les mer
 • Gratis Eksamensforberedende Kurs 2018
  av jto, 07.09.18

  Gratis forberedende eksamenskurs om du vil ta ny eksamen

  Les mer