Hvert år dele Vest-Agder fylkeskommune ut to arbeidsstipend til kunstnere, hvert på 100 000 kroner. Et stipend vil kunne bidra til større økonomisk handlingsrom og nødvendig arbeidsro.

I år er det forfatter Gaute Heivoll og bildekunstner Kristin Evensen som får stipendene, etter at politikerne i Hovedutvalg for kultur og utdanning fattet vedtak i slutten av november.

 

Foto Kristin Evensen VAF Alt . 2 - Bedre Lysere

Bildetekst: Årets mottakere av arbeidsstipen er Gaute Heivoll og Kristin Evensen. Foto av Heivoll: Jens Wabø, Foto av Kristin Evensen; K. Evensen.

Kristin Evensen, billedkunstner (Kristiansand)

Kristin Evensen (f.1965) fra Kristiansand, er utdannet ved Statens Kunstakademi. Evensens blyanttegninger på papir i små formater vises som mørke, nærmest monokrome flater. Det er først på nært hold at en kan se utsnitt av byarkitektur og industriområder. Hun har på en kreativ måte mestret og løst tegningens tekniske utfordringer og behandlet papiret på en nyskapende og virkningsfull måte.

Arbeidsstipendet skal brukes til å dekke utgifter i forbindelse med innhenting av motiver til nye tegninger knyttet til arbeidet mot en fremtidig separatutstilling. Tegneteknikken er svært tid- og konsentrasjonskrevende.

 

Gaute Heivoll, forfatter (Songdalen)

Gaute Heivoll (f. 1978) fra Finsland i Songdalen, er en anerkjent og prisvinnende forfatter. Han debuterte i 2002 med novellesamlinga "Liten dansende gutt", samme år som han fullførte forfatterstudiet i Bø i Telemark. Siden den gang har han opparbeidet seg en imponerende merittliste av romaner, dikt og noveller, som har mottatt gode anmeldelser og er oversatt til flere språk. Heivoll fikk Brageprisen i 2010 og han har vunnet Sørlandets litteraturpris tre ganger i tillegg til flere andre priser.  

Heivoll arbeider for tida med en roman som vil handle om andre verdenskrig i Finsland. Bygda hadde under krigen den største tettheten av NS-medlemmer i Norge. Et stipend vil kunne bidra til større økonomisk handlingsrom og nødvendig arbeidsro. 

  

 

av Macdonald, Cheryl, publisert 7. desember 2017 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Bibliotekbygg På Byremo
  av jto, 30.11.18

  Fylkeskommunen med å realisere nytt folkebibliotek på Byremo i Audnedal kommune

  Les mer
 • Roger Dyrøy
  av jto, 29.11.18

  Vest-Agder er landets beste bibliotekfylke

  Les mer
 • Møt Oppfinneren På Biblioteket
  av Torvald Hellum, 26.10.18

  Møt "oppfinneren fra TV" - Erik Alfred Tesaker til høsten

  Les mer