Fylkestinget besluttet tirsdag at en sak om nytt inngangsparti på Vennesla videregående skole stilles i bero frem til en utredning om å opprette et utdanningstilbud innen bygg- og anleggsteknikk ved skole foreligger. Et mulig alternativ kan være å bygge nytt verksted ved siden av inngangspartiet og dette bør derfor sees i sammenheng.

Fylkestinget vedtok i fjor å tildele ressurser for å oppgradere inngangspartiet på Vennesla videregående skole. Arkitektonisk utforming er en viktig del av elevenes læringsmiljø og skolens inngangsparti har behov for oppgradering.

Siden saken ble vedtatt i fylkestinget har Fellesnemnda for sammenslåing av de to agderfylkene i i sommer vedtatt følgende: "Administrasjonen bes utrede å opprette bygg- og anleggsteknisk ved Vennesla videregående skole fra skoleåret 2021/22." 

Dersom dette blir en realitet må skolen bygge nye fasiliteter. En mulig løsning er å bygge nytt verksted ved siden av skolens inngangsparti. Basert på dette er det tatt til orde for en fornyelse av inngangspartiet sees i sammenheng med denne saken.

Kristelig folkeparti fikk med seg fylkestinget på et forslag om at dersom det ikke blir opprettet en linje for «Bygg og anleggsteknikk» ii denne omgang, skal en likevel sette i gang arbeidet med å bygge nytt inngangsparti.

av Torkelsen, Jan H., publisert 24. oktober 2019 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Datatastatur
  av jto, 20.11.19

  Går inn for å få digital skolehelsetjeneste for hele Agder

  Les mer
 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer
 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer