Fylkestingsrepresentant Birte Simonsen fra Miljøpartiet De Grønne har sendt inn et spørsmål til fylkesordfører Terje Damman. Hun spør fylkesordføreren om han vil ta i initiativ til en oppfordring fra fylkestinget om en plastfri valgkamp så langt som mulig. Spørsmålet vil bli besvart i førstkommende fylkestingsmøte.

Her er hele spørsmålet:

"Det går mot valg, og snart vil partiene være synlige på gater og torg. Der deles det ut mange ting som skal glede og lokke mulige velgere, både kaffe, boller, drops, roser - og ballonger.

Plast i havet har mange konsekvenser. En nylig undersøkelse av døde sjøfugler, viser at det sannsynligvis var ballongrester som hadde tatt livet av mange av dem. Myke plastbiter "opptrer" som mat, og fuglene lar seg lure.  Agder har en lang kyst og mange arter å ta vare på, og vi har en ambisiøs fylkesplan der nettopp klima og miljø har en viktig plass.

Mener fylkesordføreren at det bør tas et initiativ fra fylkestinget der en oppfordrer partiene til at valgkampen 2019 så langt det er mulig blir plastfri, eller i det minste ballongfri? Det betyr en antakelig en reduksjon eller en endring i såkalte "giveaways", noe som i seg selv også vil gagne miljøet.

 

Kristiansand 5.3.2019
Birte Simonsen
MDG

 

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 7. mars 2019 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • KS Medaljører 2019
  av jto, 25.06.19

  Fire politikerveteraner hedret

  Les mer
 • Klubbe
  av jto, 18.06.19

  Alle fylkeskommuner skal ha råd for ungdom, eldre og personer med funksjonsnedsettelse

  Les mer
 • FT-web 0619
  av jto, 14.06.19

  Følg fylkestingets junimøte direkte på web-TV

  Les mer