Fylkestingsrepresentant Birte Simonsen fra Miljøpartiet De Grønne har sendt inn et spørsmål til fylkesordfører Terje Damman. Hun spør fylkesordføreren om han vil ta i initiativ til en oppfordring fra fylkestinget om en plastfri valgkamp så langt som mulig. Spørsmålet vil bli besvart i førstkommende fylkestingsmøte.

Her er hele spørsmålet:

"Det går mot valg, og snart vil partiene være synlige på gater og torg. Der deles det ut mange ting som skal glede og lokke mulige velgere, både kaffe, boller, drops, roser - og ballonger.

Plast i havet har mange konsekvenser. En nylig undersøkelse av døde sjøfugler, viser at det sannsynligvis var ballongrester som hadde tatt livet av mange av dem. Myke plastbiter "opptrer" som mat, og fuglene lar seg lure.  Agder har en lang kyst og mange arter å ta vare på, og vi har en ambisiøs fylkesplan der nettopp klima og miljø har en viktig plass.

Mener fylkesordføreren at det bør tas et initiativ fra fylkestinget der en oppfordrer partiene til at valgkampen 2019 så langt det er mulig blir plastfri, eller i det minste ballongfri? Det betyr en antakelig en reduksjon eller en endring i såkalte "giveaways", noe som i seg selv også vil gagne miljøet.

 

Kristiansand 5.3.2019
Birte Simonsen
MDG

 

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 7. mars 2019 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Estland Kart Og Flagg
  av jto, 09.05.19

  Ungdommens fylkesutvalg skal på studietur til vennskapsfylke i Estland

  Les mer
 • HKU På Vennesla Bibliotek
  av jto, 24.04.19

  Vennesla kulturhus er blitt en solid kulturspreder

  Les mer
 • Klimasterik Logo
  av jto, 23.04.19

  Interpellasjon om klimastreik og fravær

  Les mer