Fylkestingsrepresentant Birte Simonsen fra Miljøpartiet De Grønne har sendt inn et spørsmål til fylkesordfører Terje Damman. Hun spør fylkesordføreren om han vil ta i initiativ til en oppfordring fra fylkestinget om en plastfri valgkamp så langt som mulig. Spørsmålet vil bli besvart i førstkommende fylkestingsmøte.

Her er hele spørsmålet:

"Det går mot valg, og snart vil partiene være synlige på gater og torg. Der deles det ut mange ting som skal glede og lokke mulige velgere, både kaffe, boller, drops, roser - og ballonger.

Plast i havet har mange konsekvenser. En nylig undersøkelse av døde sjøfugler, viser at det sannsynligvis var ballongrester som hadde tatt livet av mange av dem. Myke plastbiter "opptrer" som mat, og fuglene lar seg lure.  Agder har en lang kyst og mange arter å ta vare på, og vi har en ambisiøs fylkesplan der nettopp klima og miljø har en viktig plass.

Mener fylkesordføreren at det bør tas et initiativ fra fylkestinget der en oppfordrer partiene til at valgkampen 2019 så langt det er mulig blir plastfri, eller i det minste ballongfri? Det betyr en antakelig en reduksjon eller en endring i såkalte "giveaways", noe som i seg selv også vil gagne miljøet.

 

Kristiansand 5.3.2019
Birte Simonsen
MDG

 

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 7. mars 2019 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Sørlandsbanen Foto:Jernbanedirektoratet
  av elma11, 27.02.19

  Arbeidet med høyhastighetsbane mellom Oslo og Stavanger må settes i gang raskt!

  Les mer
 • Forside Rapport ATP 2018
  av elma11, 22.02.19

  Belønningsrapporten for 2018 viser nedgang i personbiltrafikken i Kristiansand

  Les mer
 • Trafikkskilt 131218
  av jto, 17.12.18

  Bør skiltmyndighet for fylkesvei overføres til fylkeskommunene?

  Les mer