Gang- og sykkelvei langs fylkesvei 461 mellom Vatneli og Kilen i Songdalen kommune har vært et lokalt ønske i 40-50 år. I går var tiden inne for å markere veien for åpen! Åpningsmarkeringen ble en folkefest, med stort oppmøte fra bygda. Vidar Finsådal fra Joker hevet stemningen ytterligere, ved å by på grillpølser og drikke til alle fremmøtte.

Fylkesordfører Terje Damman sto for selve snorklippingen, sammen med ordfører i Songdalen, Johnny Greibesland, som har jobbet for å få realisert dette tiltaket i mange år. Godt hjulpet av byggeleder Rolf Ove Lunden og avdelingsdirektør Dagfinn Fløystad sørget de for en flott markering av den store dagen.

Gang- og sykkelveien har gitt et stort løft til bygda, både ved å gi økt trafikksikkerhet, økt mulighet for gang- og sykkeltrafikk og ved å løfte den totale kvaliteten i området. Det gjenstår fremdeles noe arbeid før prosjektet er helt ferdigstilt, og entreprenør Repstad Anlegg vil derfor være i området en stund til. Samtidig pågår det planlegging for å utvide friområdet langs vannet, i regi av kommunen. Fylkeskommunen vil bidra til dette gjennom å overføre resterende areal fra den gamle butikken som ble innløst i forbindelse med prosjektet, slik at mer av strandlinjen kan gjøres tilgjengelig for publikum.

av Torkelsen, Jan H., publisert 8. oktober 2019 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Johaugs Reflekskolleksjon
  av jto, 16.10.19

  Invester fem minutter på refleksdagen

  Les mer
 • Broåpning Feda 11.10.19
  av Jan Torkelsen og samferdselsseksjonen, 14.10.19

  Ny bro på Feda i Kvinesdal offisielt åpnet

  Les mer
 • Selvkjørende Buss
  av jto, 10.10.19

  Det må tas høyde for teknologisk utvikling i transportsektoren

  Les mer