Assistert av fylkesutdanningssjef Arly Hauge og elevrådsleder Jane Eilertsen kunne fylkesordfører Terje Damman i dag foreta den formelle snorklippingen og erklære nybygg og opprustning av Byremo videregående skole for åpnet. -Lokalsamfunnet Byremo, Audnedal kommune og nabokommunene har fått en enda mer attraktiv skole de kan være stolte av. Vi vet at det er viktig for distrikts- og innlandskommunene i Agder å kunne gi et godt utdanningstilbud. Det gir ungdommen mulighet til å ta utdanningen sin i nærheten av hjemmet sitt, slik at de ikke trenger å flytte hjemmefra. Slik kan flere unge bli boende i hjemkommunen både under og etter videregående utdanning, sa fylkesordfører Damman.

Fylkesordføreren viste til at skoler i tillegg gir viktige arbeidsplasser i kommunene gjennom lærere og ansatte. –Vertskommunen Audnedal har tidligere uttalt at de ser Byremo videregående skole som det viktigste regionale tiltaket i området for å sikre bosetting og utvikling i både kommunen og regionen.

-Politikere og ansatte i Vest-Agder fylkeskommune kan også være fornøyde med dagens innvielse. Det var et enstemmig vedtak om å ruste opp skolen med ombygging og et nybygg til 30 millioner kroner. Slik viste fylkestinget at det ønsket å satse på utdanning over hele fylket vårt. Skolen er utvidet med 700 kvadratmeter, med fire klasserom, arbeidsrom og en helt ny kantine som binder nybygget sammen med den eksisterende delen. Elevene har fått bedre plass med nye, moderne fasiliteter som er tilrettelagt for en skolehverdag med vekt på læring og trivsel.

Fylkesordføreren pekte på at det er installert 260 solcellepaneler på taket av skolen. Dette forsyner byggene med ren og fornybar energi. Dette gjør bygget klimanøytralt.

av Torkelsen, Jan H., publisert 25. september 2018 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer
 • Datamus
  av jto, 22.05.19

  Vest-Agder får digital skolehelsetjeneste fra høsten

  Les mer