-Vi står på terskelen til år 2019 – og det aller siste året som Vest-Agder fylkeskommune. Etter dette samles landsdelen til én region med ett fylkesting som setter én felles retning for Agder. Når vi ser tilbake på året som har gått er det tydelig at vi allerede jobber for fullt i rollen som utviklingsaktør for hele regionen. Arbeidet med Regionplan Agder 2030 i full gang, sa fylkesordfører Terje Damman i sin årstale til fylkestinget i dag.

-Vi startet prosessen med et meget vellykket innspillseminar i april, med så stor interesse at det faktisk var venteliste for å delta. Regionplan Agder 2030 blir en ambisiøs og fremtidsrettet plan som setter konkrete mål for hvordan Agder skal være å bo og jobbe i om ett tiår.

-I arbeidet tar vi selvsagt med oss erfaringene fra dagens regionplan. For de siste åtte årene har vi fått til mye sammen i regionen: store gjennomslag i Nasjonal Transportplan, en stor økning i andelen som fullfører og består videregående skole, og gjennomføring av piloten Likestilt Arbeidsliv er bare noen eksempler.

-Vi samarbeider i helt nye former på tvers av fylkeskommuner, kommuner og andre virksomheter. For eksempel har den regionale koordineringsgruppen for e-helse og velferdsteknologi gjort at vi er fremst i landet på området.

-I tillegg jobber vi allerede på helt nye strategiske måter med utfordringer og muligheter som er viktige i dagens regionplan - og som blir minst like sentrale i den nye, sa fylkesordføreren.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 11. desember 2018 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Estland Kart Og Flagg
  av jto, 09.05.19

  Ungdommens fylkesutvalg skal på studietur til vennskapsfylke i Estland

  Les mer
 • HKU På Vennesla Bibliotek
  av jto, 24.04.19

  Vennesla kulturhus er blitt en solid kulturspreder

  Les mer
 • Klimasterik Logo
  av jto, 23.04.19

  Interpellasjon om klimastreik og fravær

  Les mer