Fylkestinget godkjente tirsdag en samarbeids- og utviklingsavtale mellom fylkeskommunen og Hægebostad kommune for perioden 2019 til 2021.Et av temaene i avtalen omhandler offentlig kommunikasjon og da særskilt forhold knyttet til buss- og togtilbud samt kvaliteten på jernbanestasjonen på Snartemo.

Hægebostad kommune ønsker samarbeid med fylkeskommunen i arbeidet for å få rustet opp Snartemo jernbanestasjon med tilhørende område. Det dreier seg om videre arbeid for å oppgradere plattform to som Bane Nor har ansvaret for, og for å få på plass et togtilbud som muliggjør inn- og utpendling i forbindelse med jobb og utdanning. Kommunen ønsker særlig fokus på antall togstopp og tilbringertjenesten til disse, samt bygderuta ”Favoritten”. 

Kommunen ønsker ut over dette at fylkeskommunen skal arbeide for å tilrettelegge offentlig kommunikasjon i kommunen for å ivareta behovet for arbeidspendling fra og til kommunen, samt helgetilbud. Spesielt ønsker kommunen å samarbeide om å få på plass bussforbindelse mellom Snartemo og Kvås i Lyngdal tidlig om morgenen på ukedager, og tilbringertjeneste til Snartemo stasjon i helgene.

Det er også pekt på at offentlig transport bør tilpasses virksomheten ved Byremo videregående skole.

av Torkelsen, Jan H., publisert 13. desember 2018 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Stein Inge Dahn
  av jto, 14.03.19

  Vil til livs forurensningen som plastbrøytestikker medfører

  Les mer
 • Åpning Sikkerhetssenter Jon Georg Dale
  av jto, 12.03.19

  Ny sikkerhetshall ved Trafoen i Sørlandsparken åpnet av samferdselsministeren

  Les mer
 • Veiarbeid - Gravemaskin
  av jto, 11.03.19

  Driften av fylkesveiene ble i hovedsak gjennomført som planlagt i 2018

  Les mer