Fylkestinget godkjente tirsdag en samarbeids- og utviklingsavtale mellom fylkeskommunen og Hægebostad kommune for perioden 2019 til 2021.Et av temaene i avtalen omhandler offentlig kommunikasjon og da særskilt forhold knyttet til buss- og togtilbud samt kvaliteten på jernbanestasjonen på Snartemo.

Hægebostad kommune ønsker samarbeid med fylkeskommunen i arbeidet for å få rustet opp Snartemo jernbanestasjon med tilhørende område. Det dreier seg om videre arbeid for å oppgradere plattform to som Bane Nor har ansvaret for, og for å få på plass et togtilbud som muliggjør inn- og utpendling i forbindelse med jobb og utdanning. Kommunen ønsker særlig fokus på antall togstopp og tilbringertjenesten til disse, samt bygderuta ”Favoritten”. 

Kommunen ønsker ut over dette at fylkeskommunen skal arbeide for å tilrettelegge offentlig kommunikasjon i kommunen for å ivareta behovet for arbeidspendling fra og til kommunen, samt helgetilbud. Spesielt ønsker kommunen å samarbeide om å få på plass bussforbindelse mellom Snartemo og Kvås i Lyngdal tidlig om morgenen på ukedager, og tilbringertjeneste til Snartemo stasjon i helgene.

Det er også pekt på at offentlig transport bør tilpasses virksomheten ved Byremo videregående skole.

av Torkelsen, Jan H., publisert 13. desember 2018 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Sykkel På Sykkelvei
  av jto, 08.01.19

  Fire prosjekter i Vest-Agder får statsmidler til gang- og sykkelveitiltak

  Les mer
 • Nyttårsaksjonen 2019
  av elma11, 04.01.19

  Nyttårsaksjonen 2019

  Les mer
 • Harald Fauskanger Andersen 030119
  av jto, 03.01.19

  Stortingets samferdselspolitikere advart om det enorme etterslepet på vedlikehold på fylkesveiene

  Les mer