Representantene i hovedutvalg for samferdsel, areal og miljø var imponerte over å bli orientert om den positive utviklingen som har skjedd på det gamle fabrikkområdet på Hunsøya i Vennesla siden 2012. Etter at Hunsfos papirfabrikk gikk konkurs i 2011, ble de enorme lokalene på øya stående tomme. En gjeng lokale investorer gikk så inn for å sørge for videre aktivitet på området. I dag er det etablert en næringspark på området. Daglig leder Trygve Aas kunne med stolthet opplyse av satsingen bærer frukter.

Hunsfos Næringspark ligger rett ved Vennesla sentrum, og knappe 20 minutter fra Kristiansand. Sentral beliggenhet, og områdets størrelse, har gjort det godt egnet til flere typer bedrifter. I følge Aas er det nå etablert cirka 100 bedrifter i næringsparken.  Rundt 700 er sysselsatt. I 2020 ventes det at en vil passere en milliard kroner i omsetning.

Da en begynte arbeidet med å transformere fabrikkområdet til næringspark i 2012 startet en i midten av området. Med årene har en så arbeidet seg utover. Det er utarbeidet mulighetsstudier for hvordan fremtiden kan bli. Nå holder en på med å få på plass en reguleringsplan. I følge daglig leder Aas er det viktigste nå å få infrastrukturen på både øya og i forhold til omegnen avklart og etablert.

 SAM Omvisning På Hunsfos Næringspark

av Torkelsen, Jan H., publisert 3. april 2019 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Janne -Karin -Nesheim
  av jto, 16.04.19

  Fylkestingsrepresentant Janne Karin Nesheim fra Arbeiderpartiet har søkt om fritak

  Les mer
 • Harald -Fauskanger -Andersen
  av jto, 09.04.19

  Interpellasjon om Jernbaneforums Sørs fremtidige prioritereringer

  Les mer
 • Klimasterik Logo
  av jto, 08.04.19

  Interpellasjon om klimastreik og fravær

  Les mer