Innbyggere i Vest-Agder har rett til å fremme forslag til fylkestinget i Vest-Agder om forhold som gjelder fylkeskommunens virksomhet. Fylkestinget plikter selv å ta stilling til et forslag som gjelder fylkeskommunens virksomhet, dersom minst to prosent av innbyggerne, alternativt 500 i fylket, står bak forslaget. Når fylkestinget samles 18. og 19.juni foreligger det et innbyggerforslag sendt inn av Connie Tobiassen med tittel: Ja til pelsfritt fylke. Bak innbyggerforslaget står det 563 underskrifter.

Her er teksten i innbyggerforslaget:

 "Det er en seier for dyrene at regjeringen med Høyre, FrP, KrF og Venstre i tet har valgt en styrt avvikling av norsk pelsdyrnæring innen 2025. Med dette som utgangspunkt mener vi at det vil være helt feil at det skal selges (nye) pelsprodukter i Norge, også i Vest-Agder.

Dyrevelferdsloven sier at dyrs levemiljøer skal fremme god helse og bidra til trivsel, men det er vanskelig å se hvordan et liv i et nettingbur kan ha slike kvaliteter. Dette har nå Norges regjering tatt høyde for med en styrt avvikling, men helt i mål er vi ikke før vi også innfører totalforbud mot import og omsettelse av pelsprodukter. Stadig flere steder i verden innfører i disse dager et forbud mot salg av pels. Los Angeles, São Paolo og San Fransisco har allerede innført dette, og vi mener Vest-Agder ikke kan være noe dårligere.

Selv om et forbud ikke er aktuelt på nåværende tidspunkt bør fylket kunne oppmuntre handelsstanden til å avstå fra salg av pels i Vest-Agder. Med dette kan vi bidra til et langsiktig riksdekkende mål om totalforbud av import og salg i Norge.

Vi ber derfor om at fylket arbeider for at omsettelse av pelsprodukter blir avviklet så raskt som mulig. Vi ønsker at Vest-Agder skal bli en mest mulig “pelsfri” sone gjennom en tydelig kommunisert intensjon.

I tillegg ønsker vi et politisk arbeid opp mot Regjering for et nasjonalt forbud mot import og omsettelse av pels.

 

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 12. juni 2019 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer
 • Valgurne Illustrasjon
  av jto, 23.09.19

  Oversikt over personstemmer ved fylkestingsvalget

  Les mer
 • Fakta Om Det Nye Fylkestinget
  av jto, 16.09.19

  Fakta om det nye fylkestinget i Agder fylkeskommune

  Les mer