Retrobiblioteket er et samarbeidsprosjekt mellom fylkesbiblioteket i Vest-Agder, Aust-Agder bibliotek og litteraturformidling og alle folkebibliotekene i begge fylker. Prosjektet skal legge til rette for formidlingsaktiviteter som skal foregå i folkebibliotekene gjennom hele 2018 og er støttet av Nasjonalbiblioteket. 14.september sparker vi det hele i gang på Scandic Sørlandet for alle bibliotekansatte.

Retrobiblioteket skal støtte opp om det som regnes som folkebibliotekets kjernevirksomhet; nemlig litteraturen, den fysiske boka og lesingen.

Gjennom prosjektet ønsker vi å inspirere og dyktiggjøre bibliotekene til å legge til rette for gode leseropplevelser, fordypning og samtaler i bibliotekrommet og møter mellom lesere og forfattere.

Vi graver dypt etter litterære perler fra historien og finner frem gjemte skatter i bokhyllene og kobler disse mot temaer som engasjerer lesere og forfattere i dag. Slik kan bibliotekene tilby en inngang til større bredde, fordypning og nysgjerrighet i leseopplevelsen. I prosjektet vil bibliotekene få tilgang til en rekke ressurser; bl.a. temakofferter med rekvisitter til utstilling og andre aktiviteter i biblioteket, forfattermeny, skreddersydde litteraturlister, nettside med nyttige tips&triks og mulighet til å søke økonomisk støtte.

14.september inviterer vi alle bibliotek til en inspirasjonsdag på Scandic Sørlandet! Da byr vi på litterære samtaler med spennende mennesker ledet av Fredrik Wandrup, vi sniktitter på nettsiden, informerer om søknadsprosessen og gir bibliotekene anledning til å være med å velge hvilke temakofferter vi skal lage.

Denne dagen bør dere ikke gå glipp av!

Påmeldingsfrist 8.september.

Meld dere på her:

Retrobiblioteket - kick-off

 

 

 

 

av Stenbro, Nina, publisert 1. september 2017 | Skriv ut siden

Siste fra Fylkesbiblioteket

 • Sommerbiblioteket
  av nist16, 13.07.17

  Bibliotekene i Vest-Agder - best i landet!

  Les mer
 • Pressreader1
  av nist16, 30.05.17

  PressReader - gratis aviser fra hele verden

  Les mer

Siste fra Kultur

 • Stipend Og Priser 2017
  av iik, 11.09.17

  Fylkeskommunale stipend og priser 2017

  Les mer
 • Sommerbiblioteket
  av nist16, 13.07.17

  Bibliotekene i Vest-Agder - best i landet!

  Les mer
 • Paa Reise Paa Setesdalsbanen
  av jto, 02.06.17

  Sesongåpning for Vest-Agder museet på Setesdalsbanen søndag 11. juni

  Les mer