Erik Alfred Tesaker

Erik Alfred Tesaker Foto: Magnus Wintersborg

-I løpet av en uke i begynnelsen av november arrangerte fylkesbibliotekene i Agder-fylkene en arrangementsturnè hvor publikum kunne møte Erik Alfred Tesaker, kjent gjennom TV-serier som den dyktige oppfinneren på en gammel gård i Flekkefjord. –Det ble gjennomført besøk elleve steder i Agder, seks på formiddagen og fem om kvelden. Det var over 1500 som fikk med seg arrangementene. Dette er dermed den mest vellykkede arrangementsturnèen som noensinne er gjennomført i regi av fylkesbibliotekene, sier fylkesbiblioteksjef Roger Dyrøy i Vest-Agder fylkeskommune.

På turnèen fikk rikskjendisen også presentert seg som forfatter. Han har utarbeidet boken "I Erik Alfreds verksted". Den er full av tips til oppfinnelser han har laget hjemme eller i "Handverksfabrikken" på Gyland. Guttedrømmen hans har gått i oppfyllelse mange ganger gjennom alle de små artighetene og nyttige bruksting han har laget - ofte med enkle hjelpemidler.

Fylkesbibliotek Dyrøy ser denne typen arrangementer som et positivt ledd i det å bringe kultur ut til befolkningen rundt i landsdelen. -Dette bidrar til å gjøre bibliotekene til attraktive tilbud til publikum i alle årsklasser. Samtidig får en formidlet kulturhistorie og litteratur på en måte som tydeligvis skaper oppslutning og engasjement, sier han.

av Torkelsen, Jan H., publisert 21. desember 2018 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Setesdalsbanen Sommeren 2019
  av jto, 15.05.19

  Sesongåpning på Setesdalsbanen

  Les mer
 • Bokbussgul
  av nist16, 13.05.19

  Bokåret 2019 - Turnéplan

  Les mer
 • VAM
  av jto, 03.05.19

  Fylkestinget vil være med å sikre Vest-Agder-museets gjenstander

  Les mer

Siste fra Fylkesbiblioteket

 • Bokbussgul
  av nist16, 13.05.19

  Bokåret 2019 - Turnéplan

  Les mer
 • Ebokbib Logo Rund
  av jto, 06.02.19

  eBokBib opphører til nyttår

  Les mer
 • Bokbussen Med Å Markere Bokåret 20+19
  av Torvald Hellum, 27.12.18

  600.000 kroner til å markere Bokåret 2019 i Agder

  Les mer