Torsdag 3. januar ble Nyttårsaksjonen 2019 markert for å minnes de som har omkommet eller blitt skadet i trafikken det siste året.

De fremmøtte var samlet for å høre flere appeller før alle fortsatte videre til fots langs E18 med refkeksvester, fakler og roser slik at bilistene som kjørte forbi fikk en påminnelse om markeringen. Politi, brannvesen, ambulanse, og andre viktige aktører på ulykkessteder var meget synlig til stede og satte en fin ramme for markeringen.

På årets aksjon deltok også Stortingets transport- og kommunikasjonskomité, som var på reise i Agder-fylkene denne dagen. 
Komiteens leder, Helge Orten holdt en appell hvor han nevnte personlige opplevelser, samt viktigheten av at hver og en av oss tenker gjennom våre handlinger i trafikken. 

 I tillegg til Helge Orten talte også Dagfinn Fløystad, avdelingsdirektør for Statens vegvesens avdeling i Agder, og leder for utrykningspolitiet i Agder, Øystein Krogstad. 

Aksjonen arrangeres av Aust-Agder fylkeskommune og Vest-Agder fylkeskommune, Politiet, Trygg Trafikk, Biskopen i Agder og Telemark og Statens vegvesen. 

På Agder har vi hittil i år hatt ti døde i trafikken. I Vest-Agder omkom fire personer i trafikken i 2018,  mens i Aust-Agder omkom seks personer i 2018. Det ble tent lys for dem under gårsdagens aksjon. Totalt mistet 108 livet på norske veier i 2018.

Siste fra Samferdsel

 • Sykkel På Sykkelvei
  av jto, 08.01.19

  Fire prosjekter i Vest-Agder får statsmidler til gang- og sykkelveitiltak

  Les mer
 • Harald Fauskanger Andersen 030119
  av jto, 03.01.19

  Stortingets samferdselspolitikere advart om det enorme etterslepet på vedlikehold på fylkesveiene

  Les mer
 • Fylkesordfører Damman 030119
  av jto, 03.01.19

  Fylkesordfører Damman: -Fylkeskommunen kan ikke doble kollektivtransporten alene

  Les mer

Siste fra Trafikksikkerhet

 • Trafikksikkerhetskonferanse 2019
  av elma11, 02.01.19

  Trafikksikkerhetskonferansen 2019

  Les mer