Terje Damman Deler Ut Fagbrev
Foto: Even Haldorsen

Foto: Even Haldorsen

-Gratulerer til dere som i kveld mottar fag-, svenne- eller kompetansebrev. Dette er en stor og viktig dag for dere alle sammen. Etter flere år i skole og lærepraksis får hver av dere nå beviset på kunnskapen og kompetansen dere har utviklet i denne perioden. Innbyggerne, næringslivet og kommunene i Agder trenger kvalifiserte og dyktige fagfolk til å utføre nødvendige oppgaver. Norge trenger dyktige fagfolk med høy fagkompetanse slik at vi kan hevde oss i internasjonal konkurranse. Uansett hvilket brev du får utdelt i dag, så husk på det: du har en kompetanse vi trenger, sa fylkesordfører Terje Damman da han torsdag talte på vårens høytidelige utdeling av fag-, svenne- og kompetansebrev i Kristiansand.

Rollemodeller

Fylkesordføreren rettet også oppmerksomheten mot tiden fremover: -En del av dere vil jobbe på arbeidsplasser som skal ta inn nye lærlinger i årene fremover. Nå er det dere som er veiledere og rollemodeller for kommende lærlinger. Husk å ta dem godt imot og at dere gjennom arbeidsmåter og holdninger bringer videre kunnskap om fag og sikkerhet til de nye. Gjennom å engasjere dere i faget, i opplæringen på arbeidsplassen og ved å være positive arbeidstakere bidrar dere til å gjøre hverdagen interessant og givende for både deg selv og dine kollegaer.

Rekordhøy gjennomføring

Det var 212 til stede for å motta fag-, svenne- og kompetansebrev på arrangementet på Tangen videregående skole i Kristiansand torsdag kveld. På et tilsvarende arrangement på Flekkefjord Kultursenter Spira på tirsdag var det 110 til stede. Fagopplæringssjef Kai Tore Flottorp opplyser at det i vår er 1160 personer i fylket som mottar kompetansebeviset.  Blant fagene er det barne- og ungdomsarbeiderfaget som er størst i antall med 166 som har bestått. Blant mer kuriøse fag var det en som mottok fagbevis innen strikkefaget, en innen trabåtbyggerfaget og to i bunadstilvirkerfaget. Flottorp gleder seg over at det i år skjedde en rekordforbedring. Det var kun fem prosent som ikke bestod sin yrkesfagprøve.

 

 Erik Faber

Foto: Even Haldorsen

Artist og håndverker

Den kjente kristiansandsartisten Erik Faber var med på arrangementene både i Flekkefjord og Kristiansand. Det var to årsaker til det. Han ville med glede bidra med underholdning, samtidig skulle han motta svennebrev som møbelsnekker. Fagopplæringssjef Flottorp uttrykte stor takknemlighet til Faber for det svært fine kunstneriske bidraget på arrangementene og samtidig for at Erik Faber har vært med å bidra til å sette fagopplæring i fokus i flere sammenhenger.

-Det var først da jeg var 35 år jeg begynte på opplæringen frem til å bli svenn i møbelsnekkerfaget. En viktig grunn til det var at jeg interesserte meg for hvordan ting ser ut. Da jeg for flere år siden begynte å spille ville jeg bli så god at jeg kunne spille det jeg hadde i hodet. Og slik var det også med møbelsnekring. Det er spennende og gøy å se når en får inn et stykke sagd tømmer og så etter en tid har omarbeidet det til et ferdig møbel. Det er en utrolig god og tilfredsstillende opplevelse, sier Erik Faber. Han er nå ansatt i firmaet Hamran i Søgne.

Utdeling Av Fag - Og Svennebrev 2017

av Torkelsen, Jan H., publisert 3. mars 2017 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Reinhartbygget
  av jto, 20.06.18

  Fylkeskommunen kjøper Reinhardt-bygget i Kristiansand sentrum

  Les mer
 • Sanafondet Mottar Gavesjekk Fra Elever På Kvadraturen Skolesenter
  av jto, 01.06.18

  Gavesjekk til Stiftelsen Sana fra elevene på Kvadraturen skolesenter

  Les mer
 • Eilert Sundt Vgs Skisseprosjekt Rambøll
  av jto, 30.05.18

  Skisseprosjektet for Eilert Sundt videregående skole i Farsund behandles nå politisk

  Les mer