Har du barn i småskolealder - 1. til 7. klasse - er det stor sjanse for at de deltar på bibliotekenes nye lesekampanje, Sommerles.no

Fra 1. juni til 31. august er det mange ivrige lesere i hele landet og i hele Agder som leser for harde livet.

Den nye kampanjen Sommerles 2018 er svært populær blant de yngre barna. De leser for å komme opp i nivå og for å kunne gjøre seg fortjent til premier. Folkebibliotekene, som administrerer kampanjen, merker stor pågang fra de som deltar i Sommerles og årets kampanje har blitt svært populær.

Barna leser bøker, tegneserier og hører lydbøker og får disse registrert i biblioteket - som må godkjenne antall sider, faktasjekke bøkene og innholdet og stå for premieutdelingen.

Til høsten, når kampanjen er over, blir det diplomfest og mange arrangementer i en del bibliotek for å feire den store lesegleden vi kan spore blant barna.

Kampanjen i Vest-Agder hadde kick-off med barnebokforfatter Bjørn Fredrik Rørvik i Kristiansand folkebibliotek, i samarbeid med fylkesbiblioteket, onsdag 9. mai i år. Over 350 barn møtte opp og fikk opplysninger om hva som kunne vente dem når kampanjen startet opp 1. juni.

I Vest-Agder er det fylkesbiblioteket som står bak finansieringen av Sommerles. 

 

av Hellum, Torvald, publisert 11. juni 2018 | Skriv ut siden

Siste fra Fylkesbiblioteket

 • Møt Oppfinneren På Biblioteket
  av Torvald Hellum, 26.10.18

  Møt "oppfinneren fra TV" - Erik Alfred Tesaker til høsten

  Les mer
 • IMG 3841
  av nist16, 24.10.18

  Retrobibliotekarrangement i Eiken

  Les mer