Den store, gamle, stolte trekirken i Mandal var fylt med flere hundre mennesker som ville følge tidligere fylkesordfører Ludvig Hope Faye på hans siste jordiske reise mandag 12. juni. Det var en svært gripende og verdig bisettelse hvor Fayes egen datter Ida Faye var prest. Ludvig Hope Faye var født 4. mars i 1931. Han døde 1. juni.

Faye var med i Høyres gruppe da det første direkte folkevalgte fylkestinget begynte sitt arbeid ved årsskiftet 1976. Han hadde allerede god erfaring fra politikken som representant i herredstyret i Halse- og Harkmark kommune fra han var i slutten av 20-årene.  Han ble med i bystyre og formannskap i Mandal og ble også byens ordfører. Han var aktiv i fylkespolitikken i 20 år. De siste åtte årene fra 1987 til 1995 var han fylkesordfører.  Etter en pause fra politiske verv noen år ble han i 2003 i en alder av 72 valgt inn i Mandal bystyre for en fireårsperiode.

Fylkesordfører Terje Damman holdt minnetale og la ned krans på vegne av Vest-Agder fylkeskommune. Han trakk frem hvordan Faye huskes for sitt omfattende engasjement, sin innsikt tyngde og erfaring. Samtidig viste han til de mange verv både regionalt, nasjonalt og internasjonalt som Faye hadde hatt gjennom årene.

Da Ludvig Hope Faye sluttet som fylkesordfører i 1995 uttrykte han at han ble politiker fordi han var født nyskjerrig. -Jeg liker oppgaver. Jeg setter pris på å være i kontakt med omgivelsene og de menneskene som hører til i disse omgivelsene. Nå er han ikke lenger en del av omgivelsene. Han vil bli savnet.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 13. juni 2017 | Skriv ut siden