Riksantikvaren har fordelt årets tilskudd til istandsetting og vedlikehold av utvalgte tekniske og industrielle anlegg. Riksantikvaren hadde rundt 58 millioner kroner til fordeling. To anlegg i Vest-Agder er tilgodesett. Sjølingstad Uldvarefabrik i Lindesnes mottar 4 230 223 kroner og Bredalsholmen Verft i Kristiansand 3 875 525 kroner.

Målet til bevaringsprogrammet for tekniske og industrielle kulturminner er å sikre, sette i stand og vedlikeholde et utvalg prioriterte anlegg.

– Mange industrianlegg er viktige kulturminner. Ny bruk av de historiske industrianleggene gir nye muligheter, for eksempel innen reiseliv. Alle de utvalgte anleggene er i aktiv drift og tiltrekker seg mange besøkende, sier riksantikvar Hanna Geiran.

Riksantikvaren har måttet gjøre en streng prioritering av hvilke kulturminner og tiltak som får tilskudd. For 2019 fikk vi inn søknader fra totalt 29 tekniske og industrielle kulturminner på om lag 189 millioner kroner. Riksantikvaren hadde rundt 58 millioner kroner til fordeling, som dekker omtrent 31 prosent av den samlede søknadssummen.

Les mer om bevaringsprogrammet for tekniske og industrielle kulturminner her

Sjølingstad Uldvarefabrik Foto Bård Løken

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 6. mars 2019 | Skriv ut siden

Siste fra Fylkeskonservatoren

 • VAM
  av jto, 03.05.19

  Fylkestinget vil være med å sikre Vest-Agder-museets gjenstander

  Les mer

Siste fra Kultur

 • Mye Gøy I Høstferien
  av jto, 12.09.19

  Søndagsåpne museer og høstaktiviteter

  Les mer
 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer