Det er nå rundt 15 år siden politikerne i Vennesla besluttet å få reist et kulturhus for også å få flyttet kommunens bibliotek til sentrum. Dette skulle bli et møtested med en bygningsmessig form og kvalitet som både ville bli et signalbygg og et møtested for befolkningen. Da representantene i fylkeskommunens hovedutvalg onsdag ble orientert om hvordan utviklingen har vært på kulturhuset siden åpningen i 2011 ble de imponerte. Bygget som er tegnet av arkitektfirmaet Helen&Hard er blitt et unikt praktbygg som har høstet prestisjetunge priser. Videre har ambisjonen om å få et kulturelt møtested blitt solid innfridd og vel så det.

Både biblioteksjef Anne Kjersti Berntsen og kultursjef Arnstein Håkonsen kunne berette om at huset er fylt av allsidige og godt besøkte aktiviteter seks dager i uken fra morgen til kveld. I løpet av året tilbys nærmere 500 arrangementer. -Vi har lokaler som er bygget slik at det er mulig med mange fleksible tilpasninger i forhold til ulike arrangementstyper. Vi satser bevisst nytenkning. Det skaper interesse og oppslutning, fremhevet de to.

Det ble også opplyst at satsingen på kulturhuset, som politikerne foretok i 2005, også innebar at kultur fikk en viktigere posisjon i den kommunale virksomheten. Fra å ligge på nesten et nullpunkt for 15 år siden er nå kultursektoren en viktig kommunal etat som bidrar til velferd, trivsel, vekst og utvikling for befolkningen i både Vennesla og regionen. For tiden sysselsetter kultursektoren 21 medarbeidere i kommunen.

av Torkelsen, Jan H., publisert 24. april 2019 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Valgmotiv 2019
  av jto, 24.05.19

  15 godkjente valglister til fylkestingsvalget i Agder i 2019

  Les mer
 • Estland Kart Og Flagg
  av jto, 09.05.19

  Ungdommens fylkesutvalg skal på studietur til vennskapsfylke i Estland

  Les mer
 • Klimasterik Logo
  av jto, 23.04.19

  Interpellasjon om klimastreik og fravær

  Les mer

Siste fra Kultur

 • Pengeseddelbunke
  av jto, 22.05.19

  Vel 6,5 spillemiddelmillioner til nærmiljøanlegg i Vest-Agder

  Les mer
 • Setesdalsbanen Sommeren 2019
  av jto, 15.05.19

  Sesongåpning på Setesdalsbanen

  Les mer
 • Bokbussgul
  av nist16, 13.05.19

  Bokåret 2019 - Turnéplan

  Les mer