Det er nå rundt 15 år siden politikerne i Vennesla besluttet å få reist et kulturhus for også å få flyttet kommunens bibliotek til sentrum. Dette skulle bli et møtested med en bygningsmessig form og kvalitet som både ville bli et signalbygg og et møtested for befolkningen. Da representantene i fylkeskommunens hovedutvalg onsdag ble orientert om hvordan utviklingen har vært på kulturhuset siden åpningen i 2011 ble de imponerte. Bygget som er tegnet av arkitektfirmaet Helen&Hard er blitt et unikt praktbygg som har høstet prestisjetunge priser. Videre har ambisjonen om å få et kulturelt møtested blitt solid innfridd og vel så det.

Både biblioteksjef Anne Kjersti Berntsen og kultursjef Arnstein Håkonsen kunne berette om at huset er fylt av allsidige og godt besøkte aktiviteter seks dager i uken fra morgen til kveld. I løpet av året tilbys nærmere 500 arrangementer. -Vi har lokaler som er bygget slik at det er mulig med mange fleksible tilpasninger i forhold til ulike arrangementstyper. Vi satser bevisst nytenkning. Det skaper interesse og oppslutning, fremhevet de to.

Det ble også opplyst at satsingen på kulturhuset, som politikerne foretok i 2005, også innebar at kultur fikk en viktigere posisjon i den kommunale virksomheten. Fra å ligge på nesten et nullpunkt for 15 år siden er nå kultursektoren en viktig kommunal etat som bidrar til velferd, trivsel, vekst og utvikling for befolkningen i både Vennesla og regionen. For tiden sysselsetter kultursektoren 21 medarbeidere i kommunen.

av Torkelsen, Jan H., publisert 24. april 2019 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer
 • Valgurne Illustrasjon
  av jto, 23.09.19

  Oversikt over personstemmer ved fylkestingsvalget

  Les mer
 • Fakta Om Det Nye Fylkestinget
  av jto, 16.09.19

  Fakta om det nye fylkestinget i Agder fylkeskommune

  Les mer

Siste fra Kultur

 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer
 • Risøbank I Mandal
  av jto, 27.09.19

  Stabil virksomhet for Risøbank IKS i Mandal

  Les mer
 • Jury Fylkeskulturprisen 2019
  av jto, 26.09.19

  Juryen for fylkeskulturprisen og frivillighetsprisen for arbeid med barn og unge er oppnevnt

  Les mer