Kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) sier, i følge Stavanger Aftenblad, at løftet om gratis skolebøker står ved lag. Han kan ikke love at det blir innfridd i statsbudsjettet for neste år. Avisen har utfordret ministeren til å svare på krav fra Sosialistisk Ungdom som vil vite hva de skal si om skoleløftene når det blir skolevalgkamp neste høst. -De kan si at løftet vil bli innfridd eller at det allerede er innfridd. Løftet er viktig for regjeringen, og det vil bli omtalt i statsbudsjettet som legges frem 6. oktober, svarer Djupedal.

Samtidig lover han at Soria Moria-løftet om gratis frukt og grønt i skolen skal innfris. Han kan imidlertid heller ikke opplyse om fra når det vil bli tilfelle. - Jeg har nylig mottatt en rapport som understreker hvor viktig dette er både for læring og helse, sier han.

av Torkelsen, Jan H., publisert 29. august 2006 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skolemotiv
  av jto, 12.03.19

  Fylkesutvalget anbefaler støtte til prosjekt for frilufts-skolefritidsordning i Hægebostad

  Les mer
 • Eilert Sundt Vgs Skisseprosjekt Rambøll
  av jto, 13.02.19

  Grønt lys for skolebyggprosjekt i Farsund

  Les mer
 • Vennesla Vgs Miljøsertifisert
  av Vennesla kommune/Odd Inge Uleberg, 06.02.19

  Gratulerer til Vennesla videregående skole med miljøsertifikat

  Les mer