Kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) sier, i følge Stavanger Aftenblad, at løftet om gratis skolebøker står ved lag. Han kan ikke love at det blir innfridd i statsbudsjettet for neste år. Avisen har utfordret ministeren til å svare på krav fra Sosialistisk Ungdom som vil vite hva de skal si om skoleløftene når det blir skolevalgkamp neste høst. -De kan si at løftet vil bli innfridd eller at det allerede er innfridd. Løftet er viktig for regjeringen, og det vil bli omtalt i statsbudsjettet som legges frem 6. oktober, svarer Djupedal.

Samtidig lover han at Soria Moria-løftet om gratis frukt og grønt i skolen skal innfris. Han kan imidlertid heller ikke opplyse om fra når det vil bli tilfelle. - Jeg har nylig mottatt en rapport som understreker hvor viktig dette er både for læring og helse, sier han.

av Torkelsen, Jan H., publisert 29. august 2006 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Tungefoss
  av jto, 09.10.19

  Byremo videregående skole får midler til utvendig øvingsområde på Tungefoss

  Les mer
 • Y-valg 2019
  av jto, 08.10.19

  Velkommen til Yvalg 2019

  Les mer
 • Mandal Vgs
  av jto, 08.10.19

  Ombygging av avdeling for hverdagslivstrening på Mandal videregående skole blir avklart i økonomiplanen

  Les mer