Helse- og omsorgsdepartementet vil kontakte alle landets fylkeskommuner og sterkt oppfordre alle videregående skoler om å bli røykfrie, melder NTB. -Vi har ikke tenkt å ha en nasjonal lov, men vi vil oppfordre skoler og fylkeskommuner til å innføre røykfrie skoler. Og da tenker vi på hele skoletiden, ikke bare røykfrihet i skolegårdene. Det skal ikke gå an å stå like utenfor skolegården og røyke, sier politisk rådgiver Arvid Libak i departementet til NTB, i følge Kommunal Rapport.

Fylkeskommunen kan benytte sin råderett til å bestemme røykfrihet. Kommunal Rapport opplyser at mange fylker allerede har forbud mot røyking på skolens område. Akershus, Rogaland, Sogn og Fjordane, Telemark og Oslo har ikke slike vedtak. I Sogn og Fjordane har flertallet av skolene gjort vedtak om røykfrihet, mens i Vest-Agder er man gått tilbake på et slikt vedtak.
Arvid Libak- Siden røyking er svært avhengighetsskapende, er det veldig viktig at ungdommene ikke begynner å røyke. Vi håper at restriksjoner og informasjon skal få færre til å begynne å røyke. Vi vil oppfordre om at fylkeskommunene selv gjør vedtaket og håper alle innser fornuften av det. Når vi ser hvordan sykdommer som kols, hjertelidelser og kreft har sammenheng med røyking, er det uhyre viktig med forebygging, sier Libak.

av Torkelsen, Jan H., publisert 28. august 2006 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer
 • Datamus
  av jto, 22.05.19

  Vest-Agder får digital skolehelsetjeneste fra høsten

  Les mer
 • Skolefrokost
  av jto, 25.04.19

  Elever i videregående skoler i Vest-Agder skal tilbys skolefrokost

  Les mer