Helse- og omsorgsdepartementet vil kontakte alle landets fylkeskommuner og sterkt oppfordre alle videregående skoler om å bli røykfrie, melder NTB. -Vi har ikke tenkt å ha en nasjonal lov, men vi vil oppfordre skoler og fylkeskommuner til å innføre røykfrie skoler. Og da tenker vi på hele skoletiden, ikke bare røykfrihet i skolegårdene. Det skal ikke gå an å stå like utenfor skolegården og røyke, sier politisk rådgiver Arvid Libak i departementet til NTB, i følge Kommunal Rapport.

Fylkeskommunen kan benytte sin råderett til å bestemme røykfrihet. Kommunal Rapport opplyser at mange fylker allerede har forbud mot røyking på skolens område. Akershus, Rogaland, Sogn og Fjordane, Telemark og Oslo har ikke slike vedtak. I Sogn og Fjordane har flertallet av skolene gjort vedtak om røykfrihet, mens i Vest-Agder er man gått tilbake på et slikt vedtak.
Arvid Libak- Siden røyking er svært avhengighetsskapende, er det veldig viktig at ungdommene ikke begynner å røyke. Vi håper at restriksjoner og informasjon skal få færre til å begynne å røyke. Vi vil oppfordre om at fylkeskommunene selv gjør vedtaket og håper alle innser fornuften av det. Når vi ser hvordan sykdommer som kols, hjertelidelser og kreft har sammenheng med røyking, er det uhyre viktig med forebygging, sier Libak.

av Torkelsen, Jan H., publisert 28. august 2006 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skolemotiv
  av jto, 12.03.19

  Fylkesutvalget anbefaler støtte til prosjekt for frilufts-skolefritidsordning i Hægebostad

  Les mer
 • Eilert Sundt Vgs Skisseprosjekt Rambøll
  av jto, 13.02.19

  Grønt lys for skolebyggprosjekt i Farsund

  Les mer
 • Vennesla Vgs Miljøsertifisert
  av Vennesla kommune/Odd Inge Uleberg, 06.02.19

  Gratulerer til Vennesla videregående skole med miljøsertifikat

  Les mer