Utdanning.no lanserer helt nye nettsider for leksehjelp og læring på nett.  Utdanning.no og Skolenettet.no samordner i tillegg digitale læremidler, slik at de skal bli mer tilgjengelig for brukerne. På de nye sidene vil det blant annet finnes spill, innhold og hjelp til lekser og undervisning. De nye tjenestene vil gjøre det lettere for brukerne å søke opp nettbaserte læremidler på mange ulike nettsteder.

Hensikten er at de digitale læremidlene skal være tilgjenglig for brukerne uavhengig av hvilke nettsteder de kjenner til, eller vanligvis benytter. Målet på sikt er å inkludere samtlige samlinger eller produsenter av digitale læremidler som ønsker å være med i dette brukerrettede samarbeidet.
Lettere tilgjenglig
Samarbeidet mellom Utdanning.no og Skolenettet.no er resultat av et initiativ av Kunnskapsdepartementet. Hensikten er å øke innholds- og tjenestedeling mellom nettstedene i utdanningssektoren for å gjøre tjenester og informasjon lettere tilgjengelig for brukerne.
Nye sider for læring
Utdanning.no lanserte 1. september nye nettsider for foreldre, lærere, elever og studenter til bruk i læring. Nettsider, presentasjonsprogrammer, regneark, digitale kurs, spill, video, bilder og lyd er tilgjengelig.  I dette inngår også digitalt innhold og frittstående moduler til undervisningssituasjoner som lærere kan benytte.
*       Foreldre kan finne spill eller andre typer nettbaserte læremidler som kan være en grei leksehjelp
*       Elever kan finne spill og innhold og hjelp til oppgaver og lekser
*       Lærere kan finne nettbasert materiell til bruk i undervisningen.
På de nye nettsidene er det
*       240 ulike spill som kan benyttes i læring
*       Hver uke en ny ”kjendis” som anbefaler sitt favorittnettsted for læring på nett. (Astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard er førstemann ut)
*       Hver uke nytt tema
*       Søke- og oversiktstjenester for å finne fram i samlingen på mer enn 3000 digitale læremidler.

av Torkelsen, Jan H., publisert 4. september 2006 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skolemotiv
  av jto, 12.03.19

  Fylkesutvalget anbefaler støtte til prosjekt for frilufts-skolefritidsordning i Hægebostad

  Les mer
 • Eilert Sundt Vgs Skisseprosjekt Rambøll
  av jto, 13.02.19

  Grønt lys for skolebyggprosjekt i Farsund

  Les mer
 • Vennesla Vgs Miljøsertifisert
  av Vennesla kommune/Odd Inge Uleberg, 06.02.19

  Gratulerer til Vennesla videregående skole med miljøsertifikat

  Les mer