I forrige uke  besøkte justisminister Knut Storberget Vennesla. På et åpent møte i regi av Vennesla Arbeiderparti fikk han en presentasjon av "Venneslamodellen" som er et resultat av et Leonardoprosjekt Vennesla videregående skole har satt igang. Det er kalt "Dropout back on the Track". Skolens rådgiver Sissel Berglien har vært prosjektleder. Storberget ga etter møtet klart uttrykk for at han er imponert over satsingen på det kriminalitetsforebyggende arbeid som foregår i Vennesla.

Samarbeidet som er etablert på tvers av etater, skole, politi, helsesøster og fritidsklubb har vist seg å være svært vellykket i det kriminalitetsforebyggende arbeidet. Storberget mener ungdom føler seg "sett" gjennom prosjektet, og karakteriserer dette arbeidet som svært viktig, i følge Arbeiderpartiets nettsider.
 - Det er ikke hver dag jeg sitter igjen med en så stor inspirasjon som dette, sa han etter å ha lest rapporten om prosjektet. Justisministeren ønsker å gi honnør for den systematiske innsatsen som utøves for å holde ungdom i skolen, og unna rusmisbruk. - Mediene fokuserer sjelden på hva vi gjør i det forebyggende arbeidet, men det er minst like viktig som å snakke om straff, sier han og kommer med følgende oppfordring: - Venneslamodellen" ut i hele landet!

av Torkelsen, Jan H., publisert 7. mars 2007 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer
 • Datamus
  av jto, 22.05.19

  Vest-Agder får digital skolehelsetjeneste fra høsten

  Les mer