Før helgen ble det klart at fylkesvaraordfører Oddvar Skaiaa (KrF) fra Aust-Agder fylkeskommune blir ny leder av Agderrådet. Han tar over ledelsen etter Laila Øygarden (Ap) som etter høstens valg overtok som fylkesordfører etter Skaiaa og henviste han til fylkesvaraordførervervet. Ny nestleder i rådet er Kristiansands ordfører Per Sigurd Sørensen (H). Agderrådet er et samarbeidsorgan mellom kommunene, fylkeskommunene, samt NHO og LO i begge Agder-fylkene. Fylkesutvalgene fra begge agderfylkene er representert i Agderrådet.

Det har lenge ligget i kortene at Aust-Agder skulle få beholde ledervervet i Agderrådet nok en periode, etter at Jan Helland-Olsen (Ap) fra Vest-Agder hadde ledervervet i samarbeidsorganets åtte første år.

Det er også klart at Vest-Agder fylkeskommune er representert i Agderrådet med fylkesordfører Thore Westermoen (KrF) og fylkestingsrepresentant Irene Myklebust Haugaa(H). Deres vararepresentanter er henholdsvis fylkesvaraordfører Toril Runden (Ap) og opposisjonsleder Arild Birkenes (Frp). Fylkesrådmann Tine Sundtoft deltar fra administrativ side.

av Torkelsen, Jan H., publisert 10. desember 2007 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Janne -Karin -Nesheim
  av jto, 16.04.19

  Fylkestingsrepresentant Janne Karin Nesheim fra Arbeiderpartiet har søkt om fritak

  Les mer
 • Harald -Fauskanger -Andersen
  av jto, 09.04.19

  Interpellasjon om Jernbaneforums Sørs fremtidige prioritereringer

  Les mer
 • Klimasterik Logo
  av jto, 08.04.19

  Interpellasjon om klimastreik og fravær

  Les mer