Data om formidling av lærlinger per 1. august 2008 foreligger nå fra alle landets fylkeskommuner. I Vest-Agder er det totalt 931 søkere som har læreplass som ett av sine ønsker for dette skoleåret. Av disse er det igjen 763 som har læreplass som førsteønske. Rådgiver Bjørn-Olaf Pedersen i fagopplæringsseksjonen i Vest-Agder fylkeskommune opplyser at 75 prosent av ”førsteønskesøkerne” hadde fått læreplass innen 1. august. Av den totale søkergruppen på 941 hadde 61 prosent fått plass. I løpet av august har enda flere blitt formidlet.

Pedersen opplyser videre at en avsluttet behandlingen av søknadene for 45 søkere per 1. august fordi de enten hadde trukket søknadene eller var ukvalifiserte. Av søkeroversikten går det frem at det i Vest-Agder nå er størst utfordring med å få formidlet læreplasser for tømrere, industrimekanikere og anleggsmaskinførere. Arbeidet med å finne læreplasser pågår videre.

Bård Vegar Solhjell
Bård Vegar Solhjell
Lærlingeformidlingen går bedre nasjonalt i år enn tidligere år. -Over 16 000 ungdommer har allerede fått formidlet læreplass fra 1. august. Dette er bedre resultat enn på mange år. At så mange unge har fått læreplass er svært viktig, både for kvaliteten på yrkesopplæringen og for å hindre frafall i videregående skole. Dette tyder på at fylkeskommunene samarbeider bedre med aktørene i næringslivet og offentlig sektor om lærlingplasser, sier kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell.
Tallene finner du på Utdanningsdirektoratets nettsider

av admin, publisert 25. august 2008 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Klasseromsundervisning
  av jto, 14.09.18

  Mer enn hver femte nordmann på skolebenken

  Les mer
 • Byremo Videregående Skole 2018
  av jto, 11.09.18

  Byremo videregående skole er nominert til dronning Sonjas skolepris 2018

  Les mer
 • Gratis Eksamensforberedende Kurs 2018
  av jto, 07.09.18

  Gratis forberedende eksamenskurs om du vil ta ny eksamen

  Les mer