I følge Pressenytt kapret hun andreplassen med sine kreative retter, blant annet bittesmå svinerullader med fargerikt fyll. Hoveddommer Bjørn Tore Teigen sa før konkurransen til Pressenytt at det var et svært høyt nivå, hvor alle var kapable til å få mestertittelen.

NM-i kjøttfag for lærlinger - premieutdeling

Konkurransen var tredelt: første del besto av grovstykking av en skinke med knoke og av en oksemørbrad. Dommerne så på knivføring, at det ble mest mulig hele stykker og minst mulig avskjær. Andre del besto av presentasjon, der lærlingene selv valgte hvilke ferskvareprodukter de skulle lage av kjøttet. Her var det masse rom for kreativitet og nytenkning. Det handler om å lage mange forskjellige og lekre retter som er fristende for kunden og enkle å tilberede hjemme.

Siste konkurransedel gikk ut på å presentere rettene muntlig for dommeren, som man ville presentert dem for en kunde i butikken. Hver del av konkurransen ble vektet likt.

av admin, publisert 1. september 2008 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

  • Kokkekonkurranse På Sam Eyde Vgs.
    av jto, 12.11.18

    Imponerende kvalitet på kokke- og servitørkonkurranse for lærlinger

    Les mer
  • Ny Søgne Videregående Skole
    av jto, 08.11.18

    Omfattende investeringsbehov i skolesektoren fremover

    Les mer
  • Svennebrev Og Fagbrev
    av jto, 02.11.18

    Nå blir det mulig å ta fagbrev på jobb

    Les mer