Det spørsmålet er hovedtema under årets Folkehelsedager. 2008 er året for markering av mangfold som en ressurs i det samfunnsbyggende arbeidet. Mangfold gir oss perspektiver, innsikt og utsikt til områder vi kanskje aldri har tenkt på før og som beriker våre liv og vårt samfunn. Motsatsen til mangfold er ensretting og monokulturer der vekst og utvikling stanser opp.

I folkehelsearbeidet er mangfold en etterspurt kvalitet som vi må legge inn i alle våre aktiviteter. Folkehelsedagene 2008 vil særlig belyse mangfold knyttet til bruk av egne ressurser og mulighetene for mangfold i folkehelsearbeidet. Vi har invitert profilerte og internasjonalt anerkjente foredragsholdere for å belyse tema: Mangfold – en ressurs i folkehelsearbeidet.

Målgruppe for konferansen: Partnerskapets medlemmer, politikere og ansatte i kommunene som arbeider med eller har interesse for folkehelsespørsmål, frivillige organisasjoner, universitetsansatte, sykehusansatte, fylkesmennene og fylkeskommunene.

Hovedforelesere

Bengt Lindström - Nordisk Professor i Health Promotion ved Nordiska högskolan för folkhälsovetenskap. Forskningsjef for det helsefremmende forskningsprogrammet ved Folkhälsans Forskningscenter i Finland. Der utvikles det et forskningsprogram som baserer seg på salutogenese, fokus på det friske.

Per Gärdsell - lege og populær foredragsholder.
Per Gärdsell - lege og populær foredragsholder.
Per Gärdsell - Dosent. Prosjektleder og utvikler av Bunkeflomodellen, en livsstilsmodell for barn. Kåret som en av Nordens beste foredragsholdere.
Tina Bringslimark

Ph.D. Forsker ved Universitetet for miljø og biovitenskap.

En flott tradisjon!

Folkehelsedagene er blitt tradisjon i regionen, forteller Kjetil Drangsholt, rådgiver i Vest-Agder fylkeskommune som arbeider med folkehelse. Det startet med De nordiske folkehelsedager i 1999. Siden har det vært arrangert folkehelsedager hvert år. Den arrangeres ulike steder i regionen, i år i Kristiansand.

av Macdonald, Cheryl, publisert 3. september 2008 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer
 • Datamus
  av jto, 22.05.19

  Vest-Agder får digital skolehelsetjeneste fra høsten

  Les mer