I oktober møtes Norges aller dyktigste yrkesungdommer i Stavanger. I rundt 20 ulike yrkesfag skal 250 unge og heltente utøvere konkurrere om en plass på pallen. Yrkes-NM arrangeres av WorldSkills Norway og i år i samarbeid med Rogaland fylkeskommune. Under NM i yrkesfag vil det bli konkurrert i en rekke ulike yrkesfag, alt fra helsefag til sveising. Det handler om presisjon, fagstolthet og helt utrolige resultater. Slike konkurranser er også svært publikumsvennlige.

Fagene det vil bli konkurrert i:
Møbelsnekker
Fashion (Søm)
Rørlegger
Murer
Blikkenslager
Barne- og ungdomsarbeider
Helsefagarbeider
Baker
Konditor
Elektriker
Telekommunikasjon
Grafisk design
CNC-maskinering
Sveising
Automatisering
Bilmekaniker
Billakkerer
Biloppretter

world skills Norway logoWorldSkills Norway arrangerer i samarbeid med aktuelle samarbeidspartnereYrkes-NM hvert annet år -i de år det ikke arrangeres WorldSkills Competition. Første året et samlet Yrkes-NM ble arrangert var i 2006 på Norges Varemesse utenfor Oslo. Yrkes-NM ble arrangert sammen med yrkesmessen YoU og i samarbeide med Utdanningsetatene i Oslo Kommune og Akershus Fylkeskommune. Det ble arrangert over 20 yrkesfaglige konkurranser. Arrangementet ble besøkt av ca. 35.000, hovedsakelig ungdommer fra hele Østlandsområdet.

Hensikten med Yrkes-NM er å få økt fokus på fag- og yrkesutdanning og dens betydning for videre utvikling av gode og levedyktige arbeidsplasser i Norge. Yrkeskonkurranser skaper motivasjon og entusiasme, både blant deltakerne og blant tilskuere. Det er en flott måte å vise hva de enkelte fagene er, hvilke krav som stilles og hvilke egenskaper utøverne bør besitte.

av admin, publisert 25. september 2008 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Datatastatur
  av jto, 20.11.19

  Går inn for å få digital skolehelsetjeneste for hele Agder

  Les mer
 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer
 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer