Etter anbudene for utbygging av Skråveien i Farsund er gjennomgått er det klart at veianlegget kan bygges innenfor Listerpakkens totalramme på 140 millioner kroner for prosjektet. Skråveien er en del av Listerpakken og skal finansieres i et spleiselag med 50 prosent bompenger, 20 prosent fra Farsund kommune og 30 prosent fra Vest- Agder fylkeskommune. Veien vil være en fylkesvei når den står ferdig. Fylkestinget ga i desember fylkesutvalget fullmakt til å igangsette anlegget forutsatt at rammen holdt. Ettersom det er tifelle gis det nå grønt lys fra fylkesutvalget.

Skråveien er en viktig del av Listerpakken. Som prosjekt har den stadig hatt en vekst i kostnader som har gjort det vanskelig å håndtere saken innenfor Listerpakkens rammer. Kostnadsoverslaget ved ferdig detaljplanlegging var oppe i vel 162 millioner kroner. Forholdene har imidlertid endret seg i anleggsbransjen og gjennom anbud har en nå fått en kontrakt på anlegget innenfor prosjektets ramme.

Anlegget vil starte nå og ferdigstilles sommeren 2010.

av Torkelsen, Jan H., publisert 21. januar 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Specsavers Vant I 2019
  av elma11, 28.11.19

  Vinner av Jeg kjører grønt-kampanjen!

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 26.11.19

  Flere innspill til detaljregulering av ny E-39 i Lyngdal

  Les mer
 • Norges Lover Forsideutsnitt
  av jto, 25.11.19

  Vil ha overført skiltmyndigheten for fylkeveger til fylkeskommunen

  Les mer