Kommunestyret i Sokndal, nærmeste rogalandskommune til Vest-Agder, ønsker et sterkere engasjement for å utbedre riksvei 44 mellom Sokndal og Flekkefjord. Veien mellom Hauge i Dalane og Åna-Sira er både bratt, smal og svingete. På Vest-Agder-siden fra Åna-Sira til Flekkefjord er det ikke særlig bedre. Tvert imot er veistrekningen full av flaskehalser. Sokndølene utfordrer nå politikere og administrasjon i nabokommunen Flekkefjord, Vest-Agder fylkeskommune og Statens Vegvesen for å finne en løsning for å utbedre veistrekningen.

-På Vest-Agder-siden har politikere og ikke minst Flekkefjord og Omegn Industriforening engasjert seg for å utbedre riksveistrekningen. En ny og opprustet forbindelse mellom Hauge og Flekkefjord kan få stor betydning, både for næringslivet og for privatpersoner som bruker riksvei 44 som pendlervei. Dessuten kan det ha betydning for handelsnæringen og ikke minst sykehuset i Flekkefjord, skriver avisen Agder på lederplass.
Avisen trekker også frem planene for vindmølleanlegg som planlegges på fjellene som ligger inntil veistrekningen. - Skal det skal være mulig å etablere disse vindmølleparkene må det også være mulig å kjøre store og tunge elementer på riksvei 44. Vi vet at vindmølleparker kommer til å gi mange arbeidsplasser i anleggstiden. Også etter at slike parker står ferdig, vil det være arbeidsplasser knyttet til anleggene. Men det blir ingen anlegg dersom det ikke er mulig å få kjørt de store elementene til bestemmelsesstedet, skriver Agder.

av Torkelsen, Jan H., publisert 26. januar 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Buss Ved Ui A 2018
  av jto, 09.11.18

  Belønningsavtalen med staten viktig for kollektivtilbudet i Kristiansandsregionen

  Les mer
 • Gartnerløkka
  av jto, 08.11.18

  Aust-Agder-støtte til videreføring av dagens bompengeinnkreving i Kristiansand

  Les mer
 • Åpning Bussanlegg Ui A 5.nov .18
  av jto, 05.11.18

  Flott nytt bussanlegg og gang- og sykkelvei åpnet ved UiA

  Les mer