207 000 elever har så langt avlagt eksamen i grunnskolen og videregående opplæring. Av disse har 59 000 levert IKT-basert eksamen. Utdanningsdirektoratet tar sikte på å gjøre IKT-basert eksamen til normalordning for gjennomføring av sentralt gitt eksamen i løpet av få år. -Den tekniske gjennomføringen av IKT-basert eksamen har fungert meget godt, og tilbakemeldingene fra skolesektoren er svært positive. Det er nå opp til skolene å legge til rette for at flere elever kan gjennomføre sentralt gitt eksamen på PC, mener avdelingsdirektør Siv Hilde Lindstrøm i Utdanningsdirektoratet.

For første gang i år kan alle skoler som ønsker det, la elevene laste ned og levere oppgavene elektronisk i de fleste fag. På eksamen i grunnskolen har om lag 30 prosent av kandidatene levert IKT-basert eksamen i fagene norsk hovedmål, norsk sidemål og engelsk. Matematikkeksamen for grunnskolen ble ikke tilrettelagt for IKT-basert besvarelse.

På videregående nivå ligger prosentandelen noe høyere, men det har vært større variasjon mellom fagene, fra rundt 10 prosent på matematikkeksamen til 44 prosent på norsk hovedmål.

Når vårens siste sentralt gitte eksamener er gjennomført 5. juni, har det vært avholdt drøyt 450 ulike eksamener i grunnskolen og videregående skolen.

av Torkelsen, Jan H., publisert 29. mai 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skolefrokost
  av jto, 25.04.19

  Elever i videregående skoler i Vest-Agder skal tilbys skolefrokost

  Les mer
 • Skolemotiv
  av jto, 12.03.19

  Fylkesutvalget anbefaler støtte til prosjekt for frilufts-skolefritidsordning i Hægebostad

  Les mer
 • Eilert Sundt Vgs Skisseprosjekt Rambøll
  av jto, 13.02.19

  Grønt lys for skolebyggprosjekt i Farsund

  Les mer