Det er ikke hver dag arkeologene finner spor fra hele Listas lange forhistorie i ett og samme område i løpet av én dag. Men det var nettopp det som skjedde Fylkeskonservatorens arkeologer for få dager siden. I forbindelse med en byggesak på Østhassel på Lista i Farsund ble det nemlig oppdaget en steinalderboplass, en gravhaug fra bronse- eller jernalder og en båtgrav fra vikingtid innenfor et område på bare et par tusen kvadratmeter.

av Stlegar, Frans-Arne, publisert 13. mai 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Nordberg Fort Hovedbygg
  av jto, 05.04.19

  Ny avtale om drift av Nordberg fort i Farsund

  Les mer
 • VAM
  av jto, 03.04.19

  Vil bidra til å sikre museumsgjenstander

  Les mer
 • Timenes Og Østensen
  av jto, 03.04.19

  Årets "spillemiddelutvalg" er nå oppnevnt

  Les mer