Sju til ni kryssingsspor på Sørlandsbanen vest for Kristiansand er tenlege til forlenging når godstogkapasiteten på strekninga skal aukast. Først ut er Ualand kryssingsspor i Lund kommune i Rogaland, der prosjekteringa startar no. Satsinga på kryssingsspor tek utgangspunkt i godsstrategien for Jernbaneverket, der målet er å doble transportkapasiteten fram til 2019, og tredoble han innan 2040. Samstundes er det ein klar tendens til auke i godstrafikken på strekninga, ikkje minst etter at det kom godsterminal på Ganddal i Sandnes i 2007, skriver Jernbaneverket på sine nettsider.

av Torkelsen, Jan H., publisert 5. mai 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Taxi Skilt
  av jto, 15.04.19

  Endringar i regelverket for drosjer

  Les mer
 • El -bil Lading Skilt
  av jto, 12.04.19

  Vil ha plan for flere ladestasjoner for elbusser i Kristiansandsområdet

  Les mer
 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 09.04.19

  Forsinket saksbehandling i Stortinget medfører justering i bompengeinnkreving

  Les mer