-Kristiansandregionen vil få eit tryggare, meir miljøvenleg og effektivt vegnett, med mellom anna ny Vågsbygdveg og 25 kilometer nye gang- og sykkelvegar. Dette seier samferdselsminister Liv Signe Navarsete i samband med eit forslag frå regjeringa om utbygging og finansiering av ”Samferdselspakke for Kristiansandsregionen fase 1” . Forslaget vart lagd fram i statsråd i dag. ”Fase 1 av Kristiansandspakka” har ei samla økonomisk ramme på 1,8 milliardar kroner. Utbygginga skal finansierast ved ein kombinasjon av bompengar og løyvingar over offentlege budsjett og bompengar. Dette framgår i ei pressemelding fra Samferdseldepartementet.

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Taxi Skilt
  av jto, 15.04.19

  Endringar i regelverket for drosjer

  Les mer
 • El -bil Lading Skilt
  av jto, 12.04.19

  Vil ha plan for flere ladestasjoner for elbusser i Kristiansandsområdet

  Les mer
 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 09.04.19

  Forsinket saksbehandling i Stortinget medfører justering i bompengeinnkreving

  Les mer