-Kristiansandregionen vil få eit tryggare, meir miljøvenleg og effektivt vegnett, med mellom anna ny Vågsbygdveg og 25 kilometer nye gang- og sykkelvegar. Dette seier samferdselsminister Liv Signe Navarsete i samband med eit forslag frå regjeringa om utbygging og finansiering av ”Samferdselspakke for Kristiansandsregionen fase 1” . Forslaget vart lagd fram i statsråd i dag. ”Fase 1 av Kristiansandspakka” har ei samla økonomisk ramme på 1,8 milliardar kroner. Utbygginga skal finansierast ved ein kombinasjon av bompengar og løyvingar over offentlege budsjett og bompengar. Dette framgår i ei pressemelding fra Samferdseldepartementet.

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 24.06.19

  90 belønningsmillioner til kristiansandsregionen

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 20.06.19

  Støtter bompengeopplegg for ny E39 mellom Lyngdal og Ålgård

  Les mer
 • Holdeplass Ved UiA
  av jto, 17.06.19

  Mye positivt i årsrapporten for 2018 fra Areal- og transportplansamarbeidet i Kristiansandsregionen

  Les mer