Statistisk sentralbyrå presenterer nå en ny rapport om drosjenæringen. Den viser at tallet på drosjeturer gikk ned med seks prosent i første kvartal i år sammenliknet med samme kvartal i fjor, til 8,3 millioner turer. Omsetningen per tur økte imidlertid med ti prosent i dette tidsrommet, slik at den samlede omsetningen for næringen økte med tre prosent. For årets første tre måneder omsatte næringen for 1,86 milliarder kroner. Det er fylkeskommunene som er løyvemyndighet for drosjer.

I alt tilbakela drosjene 156 millioner kilometer i første kvartal. Det er en nedgang på fire prosent sammenliknet med første kvartal i 2008. Av dette ble 100 millioner kilometer tilbakelagt med passasjerer, noe som også er fire prosent mindre enn i samme kvartal året før.

Gjennomsnittlig drosjetur med passasjer var på 12,0 kilometer i første kvartal i år, mot 11,8 kilometer i første kvartal i 2008.

av Torkelsen, Jan H., publisert 18. august 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Taxi
  av ansk55, 19.09.19

  Ledig drosjeløyve i Kvinesdal kommune - utlysning september 2019

  Les mer
 • Veiskilt
  av jto, 29.08.19

  Regionreformen følges opp med opprydning i veinummer

  Les mer
 • Spleiselaget! Fra høyre: Stian Wesøy (BaneNOR) Ordfører i Audnedal kommune, Reidun Bakken, fungerende fylkesordfører, Tore Askildsen, og Samferdselssjef i Vest Agder, Vidar Ose.
  av elma11, 06.08.19

  En flott markering ble gjort da Audnedal stasjon sto ferdig etter utbedring

  Les mer