Kommunal- og regionaldepartementet skal frem mot 2011 gjennomgå alle delkostnadsnøklene i kostnadsnøkkelen for fylkeskommunene. I samband med dette har departementet lyst ut et forskingsprosjekt som skal undersøke variasjoner i fylkeskommunene sin utgifter til lokale ruter. En ny kostnadsnøkkel for fylkeskommunene og kommunene blir lagt frem i kommuneproposisjonen for 2011, skriver departementet i en pressemelding.

Delkostnadsnøkkelen for lokale ruter skal fange opp variasjoner i fylkeskommunene sine utgifter til kollektivtilbudet i fylket, og omfatter utgifter til buss, bane, båt, ferje og transport av funksjonshemmede. Målet med prosjektet er å få frem et best mulig beslutningsgrunnlag for departementet i fastsetelsen av den nye delkostnadsnøkkelen for lokale ruter i inntektssystemet. Prosjektet bli utført av Econ Pöyry og skal ferdigstilles i løpet av 2009.

av Torkelsen, Jan H., publisert 18. september 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Taxi Skilt
  av jto, 15.04.19

  Endringar i regelverket for drosjer

  Les mer
 • El -bil Lading Skilt
  av jto, 12.04.19

  Vil ha plan for flere ladestasjoner for elbusser i Kristiansandsområdet

  Les mer
 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 09.04.19

  Forsinket saksbehandling i Stortinget medfører justering i bompengeinnkreving

  Les mer