Vestfold fylkeskommune og Jernbaneverket vil ha hurtigtog fra Oslo til Kristiansand, skriver Østlendingen. Men den eneste stoppen på strekningen, som skal tilbakelegges på tre timer, kan bli Sandefjord lufthavn Torp, skriver Sandefjords Blad. Planene for høyhastighetstoget er å skape en bro mellom Sør- og Østlandet, og Vestfolds fylkesordfører Per-Eivind Johansen ser for seg at eneste stopp på strekningen blir Sandefjord Lufthavn Torp.

-Toget er planlagt å gå med en hastighet på rundt 250 kilometer i timen, noe som betyr at

Sandefjord lufthavn Torp
Sandefjord lufthavn Torp vil få økning i passasjerer ved en bedre jernbanetilknytning.
reisetiden mellom Kristiansand og Oslo blir på henimot tre timer, sier fylkesordføreren i følge Østlendingen. Han tror Torp således vil få et stort tilsig av passasjerer fra andre fylker, skriver avisen.

For å få fart i prosessen om en storstilt modernisering av Vestfoldbanen, har Vestfold fylkeskommune forskuttert penger til et planleggingssamarbeid mellom Jernbaneverket og fylkeskommunen.

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Taxi
  av ansk55, 19.09.19

  Ledig drosjeløyve i Kvinesdal kommune - utlysning september 2019

  Les mer
 • Veiskilt
  av jto, 29.08.19

  Regionreformen følges opp med opprydning i veinummer

  Les mer
 • Spleiselaget! Fra høyre: Stian Wesøy (BaneNOR) Ordfører i Audnedal kommune, Reidun Bakken, fungerende fylkesordfører, Tore Askildsen, og Samferdselssjef i Vest Agder, Vidar Ose.
  av elma11, 06.08.19

  En flott markering ble gjort da Audnedal stasjon sto ferdig etter utbedring

  Les mer