Regjeringen foreslår i statsbudsjettforslaget å bevilge 190 millioner kroner i økt tilskudd til lærebedrifter gjennom rammeoverføringene til fylkeskommunene i 2010. Det er en videreføring fra tiltakspakken som ble lagt frem i januar i år. Det blir åpnet for at tillegget kan bli brukt til å stimulere bransjer eller bedrifter med konjunkturproblemer til å videreføre eksisterende lærekontrakter og til å stimulere nye bedrifter til å ta inn lærlinger. NHO betegner regjeringens forslag som heldig for lærlingsatsingen. -En økt satsing på lærlinger ville trygge læreplasser i vanskelig situasjon for flere konkurranseutsatte næringer, sier Liv Ragnhild Teig, avdelingsdirektør for arbeidsliv i NHO.

av Torkelsen, Jan H., publisert 22. oktober 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skolemotiv
  av jto, 12.03.19

  Fylkesutvalget anbefaler støtte til prosjekt for frilufts-skolefritidsordning i Hægebostad

  Les mer
 • Eilert Sundt Vgs Skisseprosjekt Rambøll
  av jto, 13.02.19

  Grønt lys for skolebyggprosjekt i Farsund

  Les mer
 • Vennesla Vgs Miljøsertifisert
  av Vennesla kommune/Odd Inge Uleberg, 06.02.19

  Gratulerer til Vennesla videregående skole med miljøsertifikat

  Les mer