Regjeringen foreslår i statsbudsjettforslaget å bevilge 190 millioner kroner i økt tilskudd til lærebedrifter gjennom rammeoverføringene til fylkeskommunene i 2010. Det er en videreføring fra tiltakspakken som ble lagt frem i januar i år. Det blir åpnet for at tillegget kan bli brukt til å stimulere bransjer eller bedrifter med konjunkturproblemer til å videreføre eksisterende lærekontrakter og til å stimulere nye bedrifter til å ta inn lærlinger. NHO betegner regjeringens forslag som heldig for lærlingsatsingen. -En økt satsing på lærlinger ville trygge læreplasser i vanskelig situasjon for flere konkurranseutsatte næringer, sier Liv Ragnhild Teig, avdelingsdirektør for arbeidsliv i NHO.

av Torkelsen, Jan H., publisert 22. oktober 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer
 • Datamus
  av jto, 22.05.19

  Vest-Agder får digital skolehelsetjeneste fra høsten

  Les mer