Rosegården teaterhus er et kompetansesenter innen amatørteater for teaterentusiaster i alle aldre og fra hele Agder. Det er organisert som ei forening der grupper som driver med sceniske uttrykk kan bli medlem. De har ca. 30 medlemsgrupper for tida hvorav 10 av gruppene har adresse utenfor Kristiansand kommune.


Frivillighetsprisen for arbeid med barn og unge består av kr. 25.000 og et kunstverk.

Rosegården TeaterhusGruppene er representert i styret for foreninga, og da blir det til at både medlemmene i de enkelte gruppene og styremedlemmer gjør de oppgavene som må gjøres. Det kan være i arbeidet med å produsere forestilling, det kan også være å ta ansvar for kafeen, billetter, vask, vedlikehold av huset, planlegge og gjennomføre oppussing og innredninga av for eksempel kjeller – som nå står for tur.

Rosegården får noe offentlig støtte fra Kristiansand kommune og Vest-Agder fylkeskommune, men det utføres en stor frivillig innsats.

Ei total utregning viste at det kan dreie seg om et frivillig mannskap på 2000 i løpet av et år. Slik i det daglige er 200 personer i sving pr. måned. I tillegg kommer aktiviteten til medlemsgruppene utenfor selve teaterhuset på Lund.

Rosegården teaterhus driver med revy, teatersport, dans, figurteater, barneteater, ungdomsteater, voksenteater, musikaler, kurs og verksteder.

Det holdes åpne teaterkurs og sommerkunstskoler for hele regionen.

De har også andre åpne aktiviteter, det kan være spøkelseshelg med verksteder, vandring med tablåer, kafe, loppemarked og forestilling.

Rosegården teaterhus og de uttalige tilbudene som er der, er både lavterskeltilbud og inkluderende. Alle er velkommen uansett talent og evner. Tilbudet er åpent for alle aldre, men spesielt mange barn og ungdom har glede av teateropplæring som gis via de ulike medlemsgruppene der.

Det tilrettelegges også til bruk og lån av kostymer og rekvisitter fra et rikholdig lager innsamlet fra hele Vest-Agder.

Mange barn og unge har glede av det frivillige arbeidet som legges ned av teaterentusiaster på bl.a Rosegården teaterhus.

av Macdonald, Cheryl, publisert 26. november 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer
 • Kulturrell Møteplass I Songdalen
  av jto, 05.06.19

  Fylkesutvalget positivt til å gi fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer