Det har i årevis vært arbeidet hardt fra fylkeskommunens, Flekkefjord kommunes og interesseorganisasjoners side for å få erstattet ferjetransporten mellom øya Hidra og land med en fastlandsforbindelse under sjøen. Stadig har det dukket op skjær i sjøen. Nå tennes et nytt håp. Leder i transport- kommunikasjonskomiteen Knut Arild Hareide (KrF) lover å stå på for å få Hidra Landfast-prosjektet behandlet i Stortinget før sommeren. Han besøkte Flekkefjord i helgen og ble informert av byens ordfører Reidar Gausdal om Hidra Landfast-tunnelen.

Hareide uttaler til avisen Agder at han har hatt interesse av å få mer kunnskap om saken før den kommer opp til behandling i Stortinget. -På den måten vet jeg nøyaktig hva det dreier seg om, forklarer Hareide og lover å gjøre det han kan for å få saken hurtig behandlet i Stortinget. -Det er lokal enighet, fylkeskommunen og kommunen stiller opp og når fergetilskuddet er på plass er ikke dette en sak vi i Oslo trenger å sitte lenge på, mener han.
-Dette er noe folk på Hidra er opptatt av, og det er viktig at ikke de blir skuffet enda en gang, slår han fast.

av Torkelsen, Jan H., publisert 19. januar 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 24.06.19

  90 belønningsmillioner til kristiansandsregionen

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 20.06.19

  Støtter bompengeopplegg for ny E39 mellom Lyngdal og Ålgård

  Les mer
 • Holdeplass Ved UiA
  av jto, 17.06.19

  Mye positivt i årsrapporten for 2018 fra Areal- og transportplansamarbeidet i Kristiansandsregionen

  Les mer