Vest-Agder fylkeskommune har med forsøksmidler fra staten startet et prosjekt for å forbedre transporttilbudet for alle. Vi utvider nå tilbudet med bestillingsruter i kommunene Marnardal, Audnedal, Hægebostad og Åseral. (Utvidet tilbud i Kvinesdal og Sirdal vil starte opp i løpet av februar.)Bestillingsruter er som andre bussruter, men med noen forskjeller: De går på faste tider, men bare hvis du bestiller den. Det kan avtales ekstra henting og tilkjøring for de som har vansker med å ta seg fram til holdeplass. Det vil kunne gjøre det enklere å reise for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Bruker du rullestol, må du oppgi det ved bestilling, så settes det inn tilrettelagt kjøretøy.

Bilde favoritten stasjon
Bestillingsrute er et nytt tilbud i flere av innlandskommunene i Vest-Agder. Forsøksprosjektet skal pågå frem til sommeren i første omgang.
Tilbudet gir nye reisemuligheter til/fra handel, offentlig og private servicetilbud i kommunen og andre ærend eller tilbringermulighet til tog- eller bussforbindelser.

Ruteplaner er sendt ut til husstandene med nærmere informasjon. Brosjyrene gir også oversikt over tilrettelagte bussruter.

NSB har opplyst at togene på Sørlandsbanen er tilrettelagt med heis eller skinner fra 30.01.10. Ring 81 50 08 88 eller gå inn på nsb.no for å få vite mer om hvordan du forholder deg.

Målet med prosjektet er å tilby et transporttilbud som kan brukes av alle innbyggere, - herunder også brukere av transporttjenesten for funksjonshemmede.

Vi håper mange vil benytte tilbudet!

Har du spørsmål?

Ring 177 eller kontakt servicekontoret i din kommune.

av Macdonald, Cheryl, publisert 26. januar 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 24.06.19

  90 belønningsmillioner til kristiansandsregionen

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 20.06.19

  Støtter bompengeopplegg for ny E39 mellom Lyngdal og Ålgård

  Les mer
 • Holdeplass Ved UiA
  av jto, 17.06.19

  Mye positivt i årsrapporten for 2018 fra Areal- og transportplansamarbeidet i Kristiansandsregionen

  Les mer