Siden 2008 har Kvadraturen Skolesenter i Kristiansand deltatt i et samarbeid med Elkem Solar sammen med Kisumu Polytechnic i Kisumu i Kenya og bistandsorganisasjonen Arc-aid. Sentralt i samarbeidet er kompetansebygging innenfor planlegging, oppsett og drift av solcelleanlegg i Kenya og i Norge. Skolene har deltatt med elevgrupper som har utført prosjektene med materiell forsynt av Elkem Solar. Nylig var en delegasjon fra Vest-Agder fylkeskommune, ledet av fylkesordfører Thore Westermoen, på besøk i Kenya. Besøket var tilrettelagt og finansiert av NORAD. –Det ble tydelig dokumentert at prosjektet representerer nytenking innen både forskning og utvikling i et globalt perspektiv, sier Westermoen.

av Torkelsen, Jan H., publisert 2. juli 2010 | Skriv ut siden

Error loading MacroEngine script (file: ~/macroscripts/heltblank/category/relatednews.cshtml)