I begynnelsen av mai åpnet Vest-Agder-museet Mandal sitt nye grafikkverksted i Gustav og Emanuel Vigelands fødehjem, Vigeland Hus. Verkstedet tok i mot den første gruppen med skoleelever til grafikkopplegg. 122 elever fra sjette og sjuende trinn fikk lage sine egne grafiske trykk. Grafikkverkstedene i Vigeland Hus foregår i det rekonstruerte møbelsnekkerverkstedet til Gustav Vigelands far, Elisæus Thorsen. I farens verksted fikk Gustav prøve seg på treskjæring. Han viste talent for dette og gikk senere i lære hos distriktets beste treskjærere. Hans gode håndlag med treskjæringsverksted vises også tydelig i tresnittene han lagde.

av admin, publisert 27. mai 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Nordberg Fort Hovedbygg
  av jto, 05.04.19

  Ny avtale om drift av Nordberg fort i Farsund

  Les mer
 • VAM
  av jto, 03.04.19

  Vil bidra til å sikre museumsgjenstander

  Les mer
 • Timenes Og Østensen
  av jto, 03.04.19

  Årets "spillemiddelutvalg" er nå oppnevnt

  Les mer