Direktør Petter Skarheim i Utdanningsdirektoratet mener, i følge en nyhetssak fra NTB, at rektorer oftere bør nekte elever å dra på ferie i skoletiden. Det er mange foreldre som velger å ta med seg barna på ferie utenfor skoleferien. Det kan bli opptil én, to og enda flere uker med ferie i tillegg til de ordinære feriene. -Dette er ingen god tendens. Dersom dette er i ferd med å skli ut, må rektorene gi beskjed om at dette er fravær som elevene og foreldrene ikke kan regne med å få godkjent, sier Skarheim til VG.

Rektorene bør ved skolestart informere både elever og foreldre om dette, sier Skarheim som understreker at skolen skal ha førsteprioritet. - Det er ingen rettighet at elevene skal ha fri utenom feriene som fremgår av skoleruten ved den enkelte skole, sier Skarheim.

Rektor kan ifølge regelverket gi inntil to uker fri dersom det regnes som forsvarlig for den enkelte elev. Mange foreldre benytter seg av dette regelverket for å søke om fri.


av admin, publisert 20. august 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skolefrokost
  av jto, 25.04.19

  Elever i videregående skoler i Vest-Agder skal tilbys skolefrokost

  Les mer
 • Skolemotiv
  av jto, 12.03.19

  Fylkesutvalget anbefaler støtte til prosjekt for frilufts-skolefritidsordning i Hægebostad

  Les mer
 • Eilert Sundt Vgs Skisseprosjekt Rambøll
  av jto, 13.02.19

  Grønt lys for skolebyggprosjekt i Farsund

  Les mer