Direktør Petter Skarheim i Utdanningsdirektoratet mener, i følge en nyhetssak fra NTB, at rektorer oftere bør nekte elever å dra på ferie i skoletiden. Det er mange foreldre som velger å ta med seg barna på ferie utenfor skoleferien. Det kan bli opptil én, to og enda flere uker med ferie i tillegg til de ordinære feriene. -Dette er ingen god tendens. Dersom dette er i ferd med å skli ut, må rektorene gi beskjed om at dette er fravær som elevene og foreldrene ikke kan regne med å få godkjent, sier Skarheim til VG.

Rektorene bør ved skolestart informere både elever og foreldre om dette, sier Skarheim som understreker at skolen skal ha førsteprioritet. - Det er ingen rettighet at elevene skal ha fri utenom feriene som fremgår av skoleruten ved den enkelte skole, sier Skarheim.

Rektor kan ifølge regelverket gi inntil to uker fri dersom det regnes som forsvarlig for den enkelte elev. Mange foreldre benytter seg av dette regelverket for å søke om fri.


av admin, publisert 20. august 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Mandal Videregående Skole
  av jto, 17.10.19

  Ombyggingsarbeid på Mandal videregående skole vil bli avklart i økonomiplanen

  Les mer
 • Tungefoss
  av jto, 09.10.19

  Byremo videregående skole får midler til utvendig øvingsområde på Tungefoss

  Les mer
 • Y-valg 2019
  av jto, 08.10.19

  Velkommen til Yvalg 2019

  Les mer