Agder har flest lærlinger i forhold til folketallet. Agderfylkene har ifølge Statistisk Sentralbyrå (SSB) 1006 lærlinger pr. 100.000 innbyggere og topper dermed listen over læreplasser sett i forhold til folketallet. Etter Sørlandet kommer Vestlandet (905), Nord-Norge (869), Trøndelag (865) og Østlandet (517). Bedriften Elkem i Kristiansand har nå hele 46 lærlinger innen industrifagene. - Dette er historisk, sier Siri Mathiesen, direktør i NHO Agder. Hun overrakte bedriften den "gule ledertrøya" for sitt arbeid. Lærlingene gleder seg til å ta fatt!

På Elkem Solar og Elkem Carbon på Fiskaa i Kristiansand er de 46 lærlingene i gang med å lære på en mer praktisk måte enn ved å sitte på skolebenken. I alt 11 av lærlingene er jenter. De er klare for å gjennom sitt arbeid i bedriften bidra til enda mer verdiskaping på Sørlandet.

Siri Mathiesen mener det er flere grunner til at Agder topper listen over flest lærlinger. - Vi har over tid klart å få et meget godt samarbeid mellom ulike parter. Fylkeskommunene, de enkelte bedriftene, opplæringskontor, LO, skoler og oss i NHO, vi jobber felles om å skape vekst og utvikling og vi vil alle tilrettelegge og stimulere unge mennesker til å bli i regionen og til å utdanne seg her, gjerne via fagopplæring og gjennom læretid i bedrift. Det er mye industri i vår landsdel, vi er også størst på eksport, dette spiller positivt inn i forhold til lærlinger, sier Mathiesen til Norsk Industri.
Lærlinggruppen på ElkemLærlinggruppen på Elkem  Foto: Kristian Hansen Norsk Industri

av admin, publisert 9. september 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skolemotiv
  av jto, 12.03.19

  Fylkesutvalget anbefaler støtte til prosjekt for frilufts-skolefritidsordning i Hægebostad

  Les mer
 • Eilert Sundt Vgs Skisseprosjekt Rambøll
  av jto, 13.02.19

  Grønt lys for skolebyggprosjekt i Farsund

  Les mer
 • Vennesla Vgs Miljøsertifisert
  av Vennesla kommune/Odd Inge Uleberg, 06.02.19

  Gratulerer til Vennesla videregående skole med miljøsertifikat

  Les mer