Aksjon helsefagarbeider er nå erstattet av et nytt prosjekt: "Bli helsefagarbeider". Hjemmesiden til det nye prosjektet vil bli klar i løpet av høsten. KS, HSH - hovedorganisasjonen for handel og tjenester i Norge og Arbeidsgiverforeningen Spekter ønsker å fortsette satsingen på rekruttering til helsearbeiderfaget, og har derfor besluttet å etablere et nytt rekrutteringsprosjekt i nært samarbeid med Helsedirektoratet. Det nye prosjektet ”Bli helsefagarbeider” vil være en videreføring av Aksjon helsefagarbeider og vil i hovedsak finansieres av Helsedirektoratet via Kompetanseløftet 2015.

Bli helsefagarbeider skal arbeide med rekruttering av både unge og voksne til helsearbeiderfaget. Målet på nasjonalt nivå er at bruttotilgangen skal være 4500 helsefagarbeidere per år hvor 1500 er ungdom og resten er voksne. For å nå disse målene, må det fortsatt jobbes med rekruttering på ulike måter, med ulike metoder og på ulike nivåer i helse- og omsorgssektoren. Det skal blant annet arbeides med å få flere voksne uten formell utdanning til å kvalifisere seg som helsefagarbeider. Prosjektet skal også bidra til å øke antallet læreplasser i kommuner, helseforetak og private virksomheter samtidig som det rettes oppmerksomhet på kvaliteten i opplæringen.

Aksjon helsefagarbeider hadde positive erfaringer med de metodene som er brukt i rekrutteringsarbeidet og det vil derfor være hensiktsmessig å videreføre disse i et nytt prosjekt. Det blir også viktig å utvikle nye metoder og arbeidsformer tilpasset nye mål og målgrupper.
Prosjekt ble etablert 1. juli. Prosjektperioden vil i utgangspunktet vare fram til 31.desember .2014. Prosjektleder er Eli Sogn Iversen Eli.Sogn.Iversen@ks.no

av admin, publisert 13. september 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skolemotiv
  av jto, 12.03.19

  Fylkesutvalget anbefaler støtte til prosjekt for frilufts-skolefritidsordning i Hægebostad

  Les mer
 • Eilert Sundt Vgs Skisseprosjekt Rambøll
  av jto, 13.02.19

  Grønt lys for skolebyggprosjekt i Farsund

  Les mer
 • Vennesla Vgs Miljøsertifisert
  av Vennesla kommune/Odd Inge Uleberg, 06.02.19

  Gratulerer til Vennesla videregående skole med miljøsertifikat

  Les mer