En husbygger på Skollevoll på Lista får dekket alle utgifter til arkeologiske utgravninger, har Riksantikvaren bestemt. Staten betaler dermed inntil kr. 738.000 for nødvendige utgravninger. Det er et nytt regelverk som ble vedtatt i 2007, som nå kommer til anvendelse.

Førstekonservator og flaggekspert Jan Henrik Munksgaard har i flere år jobbet med et manus om historien til det norske flagget. Boka som utgis om noen få uker, har nå fått støtte av Fritt Ord. Her får alle interesserte hele historien om det norske flagget - for første gang samlet i én bok. "Flagget. Et nasjonalt symbol blir til" heter publikasjonen som tar opp hele historien om det norske flagget. Boka er museets årbok 2012 og et viktig ledd i arbeidet mot grunnlovsjubileet i 2014.

av admin, publisert 15. september 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Nordberg Fort Hovedbygg
  av jto, 05.04.19

  Ny avtale om drift av Nordberg fort i Farsund

  Les mer
 • VAM
  av jto, 03.04.19

  Vil bidra til å sikre museumsgjenstander

  Les mer
 • Timenes Og Østensen
  av jto, 03.04.19

  Årets "spillemiddelutvalg" er nå oppnevnt

  Les mer