Leder av kontrollutvalget i Vest-Agder fylkeskommune Vidar Kleppe viser i en henvendelse til fylkesordfører Thore Westermoen til at Venstre sine to fylkestingsrepresentanter har innlevert en interpellasjon vedrørende - kameraovervåkning i den videregående skole i Vest-Agder. Det som interpellantene tar opp er allerede vedtatt enstemmig av kontrollutvalget i torsdag 2.september. Kontrollutvalget vil at alle videregående skoler i Vest-Agder nå må redegjøre for hvordan de bruker overvåkningskameraer ved skolene.

I henvendelsen skriver Kleppe at en rekke kommuner og fylkeskommuner har ulik praksis og at Datatilsynet er skeptisk til omfattende bruk av overvåkningskameraer. -Derfor vil vi ha en oversikt på bruken. Vi har sett at det er stor bruk av kameraovervåkning ved Vågsbygd videregående skole, og vi vil ha en oversikt over bruken av denne overvåkningen ved alle skolene i Vest-Agder. Også får vi se hva som skjer etter det,” sier kontrollutvalgets leder.

av Torkelsen, Jan H., publisert 8. september 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skolemotiv
  av jto, 12.03.19

  Fylkesutvalget anbefaler støtte til prosjekt for frilufts-skolefritidsordning i Hægebostad

  Les mer
 • Eilert Sundt Vgs Skisseprosjekt Rambøll
  av jto, 13.02.19

  Grønt lys for skolebyggprosjekt i Farsund

  Les mer
 • Vennesla Vgs Miljøsertifisert
  av Vennesla kommune/Odd Inge Uleberg, 06.02.19

  Gratulerer til Vennesla videregående skole med miljøsertifikat

  Les mer