Leder av kontrollutvalget i Vest-Agder fylkeskommune Vidar Kleppe viser i en henvendelse til fylkesordfører Thore Westermoen til at Venstre sine to fylkestingsrepresentanter har innlevert en interpellasjon vedrørende - kameraovervåkning i den videregående skole i Vest-Agder. Det som interpellantene tar opp er allerede vedtatt enstemmig av kontrollutvalget i torsdag 2.september. Kontrollutvalget vil at alle videregående skoler i Vest-Agder nå må redegjøre for hvordan de bruker overvåkningskameraer ved skolene.

I henvendelsen skriver Kleppe at en rekke kommuner og fylkeskommuner har ulik praksis og at Datatilsynet er skeptisk til omfattende bruk av overvåkningskameraer. -Derfor vil vi ha en oversikt på bruken. Vi har sett at det er stor bruk av kameraovervåkning ved Vågsbygd videregående skole, og vi vil ha en oversikt over bruken av denne overvåkningen ved alle skolene i Vest-Agder. Også får vi se hva som skjer etter det,” sier kontrollutvalgets leder.

av Torkelsen, Jan H., publisert 8. september 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer
 • Datamus
  av jto, 22.05.19

  Vest-Agder får digital skolehelsetjeneste fra høsten

  Les mer
 • Skolefrokost
  av jto, 25.04.19

  Elever i videregående skoler i Vest-Agder skal tilbys skolefrokost

  Les mer