Den nye skolelederutdanningen, som springer ut av stortingsmeldingen om kunnskap i skolen startet i 2009. Utdanningen hadde da omkring 300 søkere, hvorav 220 fikk plass. I år hadde utdanningen 453 søkere, og det er nå klart at 428 av disse har fått plass. En oversikt fra Kunnskapsdepartementet viser at Vest-Agder er det fylket i landet som har flest deltakere på utdanningstilbudet. Rektorutdanningen er et nasjonalt opplæringstilbud som rektorer og assisterende rektorer kan søke på. Utdanningsdirektoratet har stått for utformingen av innholdet. Utdanningen tilsvarer 30 studiepoeng, og varer omtrent halvannet år.

- Det å være rektor er kanskje den mest krevende lederjobben man kan ha. Gjennom

Kristin Halvorsen - Kunnskapsministerminister
Kristin Halvorsen - Kunnskapsministerminister
rektorutdanningen skal flere rektorer få et godt grunnlag for å lede den pedagogiske utviklingen på sin skole. Dette vil komme både elever og lærere til gode, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Programmet fokuserer på elevens læringsresultater og læringsmiljø, styring og administrasjon, samarbeid og organisasjonsbygging, veiledning av lærere, utvikling og endring og forhold til lederrollen.

Skolelederutdanningen tilbys ved følgende læresteder: Høgskolen i Oslo, NTNU i Trondheim og Tromsø, ILS ved Universitetet i Oslo, Handelshøyskolen BI i Oslo, Kristiansand og Haugesund, Universitetet i Bergen og AFF ved Handelshøyskolen.


av Torkelsen, Jan H., publisert 20. september 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skolefrokost I Vennesla
  av jto, 21.08.19

  METTET 400

  Les mer
 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer