Stortingets president Dag Terje Andersen (Ap) har takket ja til å åpne miniStortinget 2011 på Vågsbygd videregående skole. Det går av stabelen i perioden fra 23.til 25. mars neste år. Det knytter seg som vanlig store forventninger til miniStortinget, og i faget Politikk og menneskerettigheter er spenningen stor i forhold til hvem som får innvilget sin søknad om plass i miniStortingets regjering og presidentskap. I januar vil det bli sendt ut invitasjon til alle interesserte elever på Vågsbygd videregåernde skole som ønsker å være med i rollespillet som ministortingsrepresentanter.

miniStortinget er et tredagers politisk rollespill for elever i videregående skole der elevene lærer om forholdet mellom lovgivende og utøvende statsmakt og om Stortingets oppgaver og arbeidsmåter. Elevene skal gjennom tre hektiske dager være med på trontale, trontaledebatt, spørretime, partigruppemøter, komitémøter, partilederdebatt på TV, plenumsdebatter og voteringer.

De fem foregående miniStorting har vært en ubetinget suksess, og har vakt oppsikt både regionalt og nasjonalt. miniStortinget har fått toppscore på deltakerevalueringen hvert år.

miniStortinget er et samarbeid mellom Vågsbygd vgs og Tangen vgs i Kristiansand. Faglig samarbeidspartner er Stortingets Informasjonsseksjon.

av Torkelsen, Jan H., publisert 29. november 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Eksamensforberedende Kurs H 19
  av jto, 18.09.19

  Gratis eksamensforberedende kurs i høst

  Les mer
 • Skoledebatter
  av jto, 26.08.19

  Skoledebattene er i gang

  Les mer
 • Skolefrokost I Vennesla
  av jto, 21.08.19

  METTET 400

  Les mer